Visszavonják a Los Angeles-i fesztiválról Török Ferenc filmjét

2007.09.27. 13:28
Nem vesz részt a 7. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál programjában az Overnight. Kovács Gábor producer a filmet gyártó Filmpartners és Katapult Film képviseletében a filmhunak elmondta, hogy eredetileg is úgy volt, hogy az AFI szerepléstől teszik függővé a Los Angeles-ben való bemutatkozást, és tegnap úgy döntöttek, mégsem adják oda a filmet a Bunyik Entertainmentnek.

"A sajtótájékoztatón láttam meg, hogy az egész rendezvény az 56 csepp vérre, a Szabadság, szerelemre és a Megy a gőzösre van kihegyezve, és úgy döntöttünk, akkor inkább nem veszünk részt az Overnight-tal programban" - mondta Kovács Gábor. A Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál filmjeit válogató Bunyik Bélával eleve úgy állapodtak meg, hogy akkor adják oda a filmet, ha az AFI FEST meghívás nem jönne össze. Ez továbbra is nyitott kérdés, de a producerek mégis úgy döntöttek, hogy visszavonják az Overnightot.


Az amerikai piacon való bemutatkozás lehetősége már így is adott, hiszen Kálomista Gábor a HungariCom képviseletében, a Cannes-i kezdeményezéshez hasonlóan, de most több producerrel összefogva, 10 magyar filmből álló csomaggal érkezik az AFM filmvásárra. A csomag tartalma: Zuhanórepülés, Madárszabadító, felhő, szél; Fekete kefe; Egon és Dönci; Csak szex és más semmi; Konyec; Lora; Tejút; Nap utcai fiúk; Overnight.

Egyébként nem a Los Angeles-i vetítés lett volna az Overnight nemzetközi premierje, hiszen nem meghívás alapján működő versenyfesztivál, ellentétben a Mannheim-Heidelbergi Nemzetközi Filmfesztivállal. Az Overnight részben a német SchmidtzKatze Filmkollektiv koprodukciójában készült, a tervek szerint a film harminc kópiával indul majd a német piacon.