Nem Kenneth Branagh a Viszkis

2008.01.02. 13:54

„Kenneth Branagh és Gary Oldman sosem került szóba” – cáfolta a mai Blikkben megjelent szereposztási tippeket a Viszkisről szóló film rendezője. Dobray György azt viszont a korábbi híreknek megfelelően tartja, hogy Ambrus Attilát is egy neves angol játssza majd: „Három angol színésszel szeretnénk megállapodni, mindhárom híres, de kettő nagyon.”

Mi tanácstalanok vagyunk, hogy melyik brit híresség lehetne az ideális Viszkis. Daniel Radcliffe túl fiatal, Daniel Craig már be van táblázva a James Bondhoz, Orlando Bloomot vagy Jude Lawt meg nehezen képzelnénk el kelet-európai akcióhősként. Talán Clive Owen?

Az angol koproducer a külföldi színészek neveit várhatóan február közepére teszi le az asztalra. Addig Dobray kiküldte neki és egy script doctornak a forgatókönyv végső változatát. Ebből egy-két korábbi verziót már a Viszkis is olvasott, és közben a tettestársa is csatlakozott a projekthez: „Felhívott, és ideadott egy két kötetes írásművet a közös életükről. Őt segítőként is igénybe fogom venni, és mellette egy nyomozót, aki dolgozott az ügyön, és el is fogta a Viszkist.”

A 4,5 millió dolláros költségvetés különben Dobray szerint már összeállt, és a forgatást áprilisban kezdenénk Erdélyben, ahol a Viszkis gyerekkorából is felvesznek részleteket.