Gyorshírek: Fotók szivárogtak ki az X-akták forgatásáról

2008.01.23. 12:21

  • A legújabb képeken látható farkasember egy horrorparódiában tökéletes lenne, Mulder és Scully foglalkozzon inkább a kis, zöld űrlényekkel. Biztosan vannak persze rajongók, akiknek a kilenc évadnyi X-aktákból azok a részek a kedvence, ahol az FBI-ügynökök a gumiembert, vagy a Chupacabrát üldözik, és nem az, amikben a cigarettás férfi 30 epizódon át tervezgeti a gittegyletével az űrlények invázióját. A készülő X-akták mozifilmnek még nincs címe, egyedül a főszereplők személye (a jól bevált David Duchovny-Gillian Anderson páros) betonbiztos. És persze az, hogy a rendező maga a sorozat atyja, Chris Carter, aki a saját forgatókönyvét viszi filmre, december 10 óta. Amerikai bemutató július 25-én. (via joblo.com)
  • Örülhetnek a Palahniuk-rajongók: a szerző Choke című regényének filmváltozatát elismeréssel fogadták a Sundance fesztiválon, és a Fox Searclight 5 millió dollárért megvásárolta a forgalmazási jogokat. A filmben látható meztelen jelenetek miatt korántsem volt biztos, hogy a Choke zöld utat kap a blockbusterekkel biztos bevételre hajtó stúdiók világában. Az IMDb-n ugyan csak 5,8 ponton áll, de ez még csak 19 néző véleménye, simán felkúszhat akár 8,7-ig is, mint a korábbi Palahniuk-adaptáció, a Harcosok klubja. Igaz, azt David Fincher rendezte, nem az elsőfilmes Clark Gregg. (via slashfilm)
  • Több mint 12,8 millió nézőt vonzottak tavaly a csehországi mozikban vetített filmek, ahol a látogatók rekordnagyságú összeget, 1,2 milliárd koronát (12 milliárd forintot) költötek el a jegyekre. A filmek népszerűségi listáját a Betétes üvegek vezeti (1,254 millió ember váltott rá jegyet, ez 124 millió koronás bevételt jelent). A második helyen Jirí Menzel Őfelsége pincére voltamja szerepel 857 359 nézővel és 81,7 millió koronás bevétellel. Bronzérmes Harmadik Shrek amire 712 703 ember volt kíváncsi, és ezért 62,3 millió koronát csengettek ki belépőjegyekre. (MTI)