Hollywood lesz Rákospalotán?

2008.01.30. 09:29
Az Orco Investment Kft. fejlesztésében a XV. kerület északi határán, a Mélyfúró utca és Felsőkert utca találkozásánál, egy 15 hektáros területen épülne fel Budapest új filmstúdiója, az Origo, értesült a Napi Gazdaság. 
Az Origo Filmstúdió Magyarország Filmgyártó Kft-t 2004 végén alapította Kovács István üzletember (Provax Invest tulajdonosa), Varga Gábor producer és Terták Ádám, az Erns & Youg és az ITD Hungary korábbi vezetője. A kft 2007 decemberében Zrt-vé alakult 196.7 millió forintos jegyzett tőkével. A tulajdonosok a stúdió építését már régóta tervezik, korábbi helyszínként a Népszigeten, a Ganz hajógyár csaknem 9 hektáros területén építették volna fel.

A beruházók által végleges szánt rákospalotai helyszínt a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelősség még vizsgálja, az építési engedélyt pedig még nem adta ki a XV. Kerületi önkormányzat. A 25-27 méter belmagasságú létesítmény szintterülete 40 ezer négyzetméter lenne. Korábbi lapinformációk szerint a stúdió építési költsége 12 milliárd forint lenne, melyhez a tulajdonosok az MFB Sikeres Magyarországért programjának keretein belül kedvezményes kamatozású hitelt is igényelnének.