Gyorshírek: Rachel Weiszből ókori szerető lesz, Sly Cliffhanger 2-t akar

2008.02.18. 09:53

  • Az Oscar-díjas színésznő neve is felmerült Hypatia szerepével kapcsolatban, aki egy  filozófus Alejandro Amenábar szandálos filmjében. A nő tanítója és szeretője lesz egy rabszolgának (Oscar Isaac), aki a látványos ókori filmek kötelező dramaturgiája szerint keresztény hitre tér, és felszabadul a rabságból. A teljes történetről és a végleges szereposztásról még nincs hír, a film a joblo.com értesülése szerint 70 milliós költségvetésből készül majd, és 2009-ben kerül a mozikba. (via cinemablend)

  • Stallone és a Sony Pictures újabb régi filmsikert venne elő: The Dam címmel elkészítenék a Cliffhanger folytatását. Az 1993-as hegymászófilmet 63 millióból forgatták, az amerikai mozikban 84 milliós bevétele volt, ami a tengerentúli forgalmazással 255 millióra nőtt. Úgy látszik, Stallone a Rocky Balboa és a Rambo 4 sikerén felbuzdulva egyre több nosztalgia-filmezést vállal (korábban írtuk, hogy remake-et akar készíteni Charles Bronson Mestergyilkosából és a Bosszúvágyból is), és néha olyan pletykák is felröppenek, hogy jön a Rambo 5 és a Rocky 7. (via PR Inside)
  • Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrell helyettesítené a fiatalon elhunyt Heath Ledgert a The Imaginarium of Doctor Parnassus még hiányzó jeleneteiben. Hivatalos megállapodás még nincs, Terry Gilliamnek így is sok fejtörést okozott, hogyan lehetne beilleszteni az új színészeket a filmbe. A mostani forgatókönyvben állítólag az szerepel, hogy a CGI-vel megrajzolt Ledger belenéz egy varázstükörbe (más források szerint keresztülzuhan rajta), és onnantól már Johnny Depp (vagy Jude Law vagy Colin Farrell) olvasztja meg a női nézők szívét. Terry Gilliamnek egyébként nem ez az első olyan filmje, ahol a forgatás tragikus események miatt félbe szakadt: korábban Az ember, aki megölte Doin Quijotét stábjának felszerelését egy hatalmas trópusi vihar tette tönkre a sivatag közepén. (via cinemablend)