Vajna nem szállt ki a Kordából

2008.02.22. 12:34

A stúdió vezérigazgatója, Krisán László mellett a magyar producer sem érti, mit értett félre Demján Sándor egy héttel ezelőtti nyilatkozatában a bulvársajtó. Ugyanis miután a vállalkozó kijelentette, hogy "kérdőjelessé vált, hogy a beruházás egyáltalán folytatódik-e", a Blikk Andy Vajna kiszáll címmel közölt cikket.

„Nem szálltam ki a Korda stúdióból" – jelentette ki a Los Angelesben tartózkodó Vajna, de elismerte, hogy gondok vannak a húsz százalékos adókedvezménnyel, amivel a külföldi produkciókat az országba tudjuk csábítani. „A magyar állam nem tudta az EU-ban kiharcolni ezt az ösztönzőt, holott majdnem mindegyik uniós országban létezik valamilyen filmgyártási támogatás – tette hozzá. - A Korda-csapat most összefogott, hogy segítsen a magyar államnak ezt megoldani"

„Semmi olyan szándékunk nincs, hogy leállítsuk – mondta még a Korda stúdió máig tartó építéséről. – Száz százalékkal harcolunk azért, hogy ez a jó koncepció működőképes legyen.” Emellett kijelentette, hogy a jövőbeli filmjeit is Magyarországon szeretné forgatni, ha lehet. Igaz, most nem dolgozik semmin, mert harminc év után egy év „vakációt vett ki”. (MTI)

A kép forrása a kordafilmstudio.hu.