Gyorshírek: Batman fordítva ül a motoron

2008.03.10. 10:47
  • A Super High Me című dokufilmet a mozipremierrel egy időben elküldik ingyen a nézőknek dvd-n, cserébe ingyenes beszívós vetítést kell rendezniük a haverjaikkal. Morgan Spurlock majdnem halálra zabálta magát a McDonaldsban a Super Size Me forgatása alatt, Michael Blieden, a Super High Me rendezője nagyjából ugyanezt csinálja: halálra akarja szívni magát a kamerák előtt. (via blog.wired.com & Reuters)

  • Felkerült a netre az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságának plakátja. A motoros Shia LaBeouf és a karddal hadonászó Cate Blanchett mellet kedvenc régészünk is látható rajta, aki szokás szerint bennszülöttek elől menekül. Az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságának plakátját a korábbi Csillagok háborúja és Indy-plakátokhoz hasonlóan Drew Struzan készítette el. Indy 4 bemutató május 22-én, vagy négy nappal korábban, Cannes-ban (bár ezt úgyis minden nap megírjuk itt a blogon). (via slashfilm)

  • A New York Times néhány új Batman fotót is lehozott a Christopher Nolan-portré mellé. A rendező a cikkben beszél a folytatások elkészítésének nehézségeiről, Heath Ledgert haláláról, és a The Dark Knight hatperces IMAX-jelenetéről. Kicsit fura ez az új Batpod ebből a szögből, olyan, mintha az eleje a hátulja lenne, ezért úgy néz ki, mintha Batman fordítva ült volna fel rá. Ettől függetlenül a motoros Batman akciófigurákból biztos többmilliót elkapkodnak majd. (via New York Times)

  • Mila Kunis is szerepet kapott a készülő Max Payne filmben, ő lesz a főhőst segítő bérgyilkos. A 25 éves színésznőnek korábban szinte csak tévés mellékszerepei voltak, de 47. lett a Maxim magazin "a 100 legszexisebb nő" ranglistáján. A népszerű lövöldözős játék moziváltoizatában Mark Wahlberg alakítja Max Payne-t, a  ballonkabátos nyomozót, aki bullet time-ban lövi halomra a családja lemészárlásában sáros maffiózókat és korrupt zsarukat. A játékot annakidején nagyon bírtuk, be is került az Index Top 10-es listájába. A filmet a remake-gyáros John Moore (A Főnix  útja, Omen) endezi, amerikai bemutató október 17-én. (via Variety)


  • A hollywoodi stúdiók és az amerikai moziláncok egy egymilliárd dolláros megállapodásra készülnek. A pénzzel 3 év alatt 14,000 moziteremben váltatának digitális vetítésre az USA-ban. Ettől azt remélik, hogy megdobja a nézőszámot, plusz megspórolják a kópiák és a szállítás költségeit. (via yahoonews)