Gyorshírek: Lucas pert nyert a rohamosztagosok ellen

2008.04.08. 10:16
  • Másodszorra is elhalasztották Tom Cruise nácis filmjének premierjét: a Valkűr bemutatóját most 2009 február 13-ára tették át. Ez a szcientológus színész cégének, a United Artistsnak második filmje. Az elsőt, a Gyávák és hősöket Robert Redford rendezte, és annak ellenére, hogy az afganisztáni harcokról szólt, Amerikában megbukott (de külföldön behozta a gyártási költséget). (via yahoonews)
  • Netes számláló készült Frank Miller The Spirit című képregényfilmjéhez: 11 nap és 5 óra múlva végre megnézhetjük a trailert, amiben az elárult és meggyilkolt nyomozó (Gabriel Macht) álarcos igazságosztóként tér vissza a bűnös város utcáira. A film január 19-én kerül az amerikai mozikba. (via slashfilm)

  • George Lucas 10 millió dollárra (1,6 milliárd forint) pereli azt a brit férfit, aki a Star Wars rohamosztagosainak jelmezét tervezte. A rendezőnek azzal van problémája, hogy Andrew Ainsworth 2004-ben elkezdte újragyártani az egyenruhákat, és 1800 fontért (573 000 forint) árulta darabját. A kaliforniai bíróság már megítélte Lucasnak a tízmilliót, de ez csak akkor lép érvénybe, ha az angol legfelsőbb bíróság is megerősíti. (via guardian)
  • Készült egy alternatív befejezés a Cloverfieldhez, amiben nem a legelső, vidámparki jelenetet láthatjuk a kazetta végén (ahol a rendező szerint kikockázva látszik az a  zuhanó műhold is, ami felébresztette a víz alatt pihenő szörnyet), hanem azt, ahogy a főszereplők rohannak egy metrókocsi felé. Lehet, hogy túlélték a városrombolást, benne lesznek a következő részben is? (via slashfilm)