Szinglivígjáték nyomta le a Guantanamóba hurcolt szmókereket

2008.04.28. 13:29
18,3 millió dolláros hétvégi bevételével a Baby Mama lett az első az amerikai box office toplistán, pedig már azt hittük, két Bridget Jones-mozi után nem lehet újat mondani a karrierista, 30-as csajokról. 14,6 millióval második a Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay, amiben a két lúzer címszereplő azért kerül a hírhedt fogolytáborba, mert Amszterdamban terroristának nézik őket, pedig csak a vízipipájukat szeretnék felcsempészni a repülőre.

11,2 millióval még felfért a dobogóra a két kungfu-legenda, Jackie Chan és Jet Li fantasy-kalandfilmje, a The Forbidden Kingdom, ami az előző hétvégén első volt a 21 milliós nyitóbevételével. A múlt héten második helyre szorult Lepattintva című vígjátéknak most sem sikerült megelőznie a harcművészeket: a hétvégi 11 millió dollár csak a negyedik helyhez volt elég, és az összesítésben is jobban állnak Jackie Chanék (a Forbidden Kingdom 38,2, a Lepattintva 36,7 milliónál jár, pedig a Veronica Mars sztárja, Kristen Bell miatt sok sorozatfüggő váltott jegyet az utóbbira).

4,53 millióval tödik a Smaragd románca-klón Nim's Island, amiben az otthonülő írónő (Jodie Foster) pont olyan rázós helyzetekbe csöppen egy borostás kalandor (Gerard Butler) oldalán, amikről addig csak a regényeiben írt. Hatodik a Prom Night című horror-remake, ami két hete még Keanu Reeves zsarufilmjét is lenyomta, de ezen a hétvégén már csak 4,4 millió dollárt termelt (jelenleg 38,1 milliónál tart). 4 millióval hetedik Kevin Spacey és Laurence Fishburne lövöldözős kaszinófilmje, a  21, amit nálunk  Las Vegas ostroma címmel vetítenek csütörtöktől a mozik.

Nyolcadik helyen áll Al Pacino legújabb thrillere, a 88 Minutes. A hétvégén 3,6 milliót szedett össze, jelenleg 12,6 milliónál jár, pedig már április 18 óta játsszák, ilyen tempóban sokára jön vissza a 30 milliós költségvetés. Hortont, a törpemakikkal társalgó elefántot viszont lehetetlen kirobbantani a top10-ből, igaz, a mostani 2,41 milliós hétvégi bevétele már csak aprópénz az eddigi 266 millióhoz képest. Csak 2,2 millió dollárt könyvelhetett el a tízes lista utolsó helyezettje, a Deception, ami azért is érthetetlen, mert a film középpontjában egy misztikus szex klub áll, ahol olyan sztárok fordulnak meg, mint Ewan McGregor, Hugh Jackman, a Die Hard 4-ben domborító Maggie Q, vagy a Dawson és a haverok egyik legkedveltebb csaja, Michelle Williams.