Robert Downey Jr. kiütötte Ashton Kutchert

2008.05.13. 15:28
A fémpáncélban repkedő Tony Starkot még Demi Moore szemtelenül fiatal pasija sem tudta lekörözni a hétvégén. A Vasember az eddigi 291,8 millió dollárhoz most 51,2 milliót tett hozzá, így már 343 milliónál jár, a folytatás (és a további szuperhősmozik sora) egyre biztosabb. 20,2 millióval csak második lett az amerikai bevételi toplistán a poénból összeházasodó Cameron Diaz és Ashton Kutcher (Míg a jackpot el nem választ).
Akit senki sem tud leelőzni - Vasember-galéria

Nem váltotta be az előzetes reményeket a Speed Racer, amit nálunk Totál turbó címmel vetítenek csütörtöktől a mozik. A Watcowski-testvérek őrült autóversenyzős filmje szerény 18,6 millió dolláros nyitóbevételével harmadik lett, de csak azért, mert a hetek óta műsoron lévő többi filmere alig voltak kíváncsiak az Egyesült Államokban (ráadásul a kritikusok is lehúzták, mindössze 35 százalékot kapott a Rottentomatoeson).

A középmezőny a vígjátékoké: negyedik lett a Made of Honor 8,12 millióval (ebben Patrick Dempsey és Michelle Monaghan játsszák  a szerelmespárt). 6,23 millióval ötödik a karrierista szingliről szóló Baby Mama, ami áprilisi nyitóhétvégéjén a toplista első helyezettje volt. Az áprilisi bemutatója óta kiválóan szereplő Lepattintva még ezen a hétvégén is termelt 3,84 millió dollárt Judd Apatow cégének (a film jelenleg 70,5 milliónál tart). 3,11 milliós bevételt könyvelhetett el a korábbi hétvégéken végig jól szereplő Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay két terroristagyanús szmókere, akik azért kerülnek a hírhedt fogolytáborba, mert vízipipát akarnak a repülőre csempészni.

Az utolsó három helyezett csak annak köszönheti toplistába kerülést, hogy még nem mutatták be az új Indiana Jonest. A Jackie Chan és Jet Li párharcát fantasy köntösben bemutató The Forbidden Kingdom 2,17 milliót, a Smaragd románca-klón Nim's Island 1,46 milliót, a Prom Night című horror-remake pedig mindössze 1,1 milliót tudott összekaparni Amerikában a hétvégén.