Gyorshírek: Fotók a Transformers 2 forgatásáról

2008.06.09. 10:13
  • Tovább mérgesedik Clint Eastwood és Spike Lee vitája, amit a fekete rendező indított el még Cannes-ban. „Befoghatná a száját” – üzente a Levelek Iwo Jimáról 78 éves rendezője pénteken, miután Spike Lee azzal vádolta meg, hogy a fekete katonákat teljesen kihagyta a legutóbbi háborús filmjéből. „Ez az ember nem az apám – vágott vissza vasárnap Spike Lee. – És nem egy ültetvényen vagyunk. Clint különben nagyszerű rendező. De hogy fogjam be a szám? Nem ezt vártam tőle. Úgy viselkedik, mint egy rigolyás öregember.” Clint Eastwood pénteken még azzal védekezett, hogy fekete katonák nem vettek részt a film középpontjában álló zászlókitűzésben, azaz a történelemhez hűen filmesítette meg az esetet. (via Guardian)
  • Május 29-én kezdték a Transformers 2 forgatását, és máris itt az első értékelhető lesifotó, amin a Jetfire nevű autobot látható az amerikai nemzeti űrmúzeumban. Jetfire az első filmben nem szerepelt, és itt egy SR-71 Blackbirdnek álcázza magát. Még több kép itt, többek között Michael Bay állítólagos magánrepülője, aminek a farkát az autobotok logójával dobták fel. Ezen a forgatáson Shia LaBeouf és Megan Fox is ott volt, de ez a fotókon sajnos már nem látszik. (Slashfilm)

  • Július 26-án indul Pécsen a 320 milliós költségvetésű Zsolnay Vilmosról szóló kosztümös történelmi film forgatása. Zsolnay-t Őze Áron játssza, a rendező Pozsgai Zsolt, aki a Csendkút című 56-os filmet is jegyzi. A tervek szerint az életrajzi filmet két év múlva Pécsen kívül Európa másik két 2010-es kulturális fővárosában, Essenben és Isztambulban is bemutatják. (MTI)