Gyorshírek:Drogos utalások az új Harry Potterben

2008.07.04. 10:26
  • Kilenc új fotó jelenet meg az új Harry Potter-filmből, és mellé pár új infómorzsa. Az USA Today cikkében például azt rebesgetik, hogy a tinivarázslós film utolsó részei eltérhetnek J.K. Rowling könyveitől. Ezzel nem a rajongókat akarják bosszantani, ellenkezőleg, új csavart akarnak adni a regényekből már ismert történetnek. A másik érdekesség, hogy Daniel Radcliffe szerint a Harry Potter és a Félvér Hercegben néhány trainspottingos jelenet is lesz. „A filmben a szexuális felhangok mellett drogos párhuzamok is vannak. A rendező ezeket trainspottingos részeknek hívja” – nyilatkozta a színész a Daily Mirrornak. (via Slashfilm & Daily Mirror)

  • Gary Oldman kikotyogta ki lesz Batman ellensége a The Dark Knight után következő Batman-moziban. Figyelem, spoiler következik! „Akár új színész is játszhatná Jokert, ezt Katie Holmesszal is megcsinálták – mondta először, majd kibökte. – De talán nem is lesz szükségünk Jokerre, hiszen ott lesz nekünk Riddler.” Riddler karaktere a rosszemlékű Mindörökké Batmanben már megjelent, akkor ezt a szerepet Jim Carrey játszotta. (Yahoo News)
  • 80 éve nem látott részletek kerültek elő Fritz Lang megalomán scifi-klasszikusából, a Metropolisból. „A filmek biztosan eredetiek" – nyilatkozta Helmut Possmann, a Metropolis jogaival rendelkező Murnau Alapítvány vezetője. Az összesen 20-25 percnyi új jelenet egy Buenos Aires-i múzeumból került elő, így a 2,5 órás filmből most már csak öt perc hiányzik. (Reuters)

  • Bár áprilisban három év börtönre ítélték adócsalásért, még mindig szabadon rohangászik Wesley Snipes. Most a bíróság Taiföldre és Angliába is elengedte, ahol a Gallowwalker című filmjét fejezi be. Addig az ügyvédei a fellebbezésén dolgoznak. (via BBC