Sas Tamás az Egri csillagokat is beígérte

2008.07.17. 15:56

Az egykori mecseki szénbányák hét hektáros területén épülő pécsi filmgyár és médiastúdió 2009 végére készülhet el - mondta az MTI-nek Sas Tamás filmrendező, "a komplexum megálmodója", aki azt is elmondta, hogy az 1,5-2 milliárd forint finanszírozással kapcsolatban még mindig csak tárgyalnak. "Az épületegyüttes legfontosabb része a jelenleg is álló 300 négyzetméteres üzemcsarnok lesz, amelyhez egy 1200 négyzetméteres stúdiót is építenek. A filmgyártáshoz szükséges egyéb helyiségeket 1500-2000 négyzetméteren alakítják ki."

Az aktualitást nélkülöző cikk később érdekes fordulatot vesz: "A Presszó folytatásának (Presszó 10 év) költségvetése megközelítőleg 300 millió forint - jegyezte meg a filmrendező a következő filmtervéről, majd elmondta azt is, hogy jövőre el szeretné készíteni az Egri csillagok remake-jét is, ami tervei szerint egy Harry Potter-filmekhez hasonlóan nagy látványfilm lesz."

"Még a forgatókönyvet írjuk" - mondta Sas már az Indexnek az Egri csillagokról, amiről többet nem árult el. "Évek óta tervezem, nem Gigor Attila Nyomozójáról jutott eszembe"  - válaszolta kérdésünkre. Pedig a film egyik legjobb jelenetében a boncmester barátnőjével a moziban a Sas kedvenc színészeivel készült (Fenyő Iván, Csányi Sándor, Kovács Patrícia) Egri csillagokat nézi. "Talán ők hallottak a tervemről" - mondta még a rendező.