Kate Winslet és Leonardo Di Caprio együtt gályázik az Oscarért

2008.09.11. 11:09
  • Most díjesélyes az ötször Oscarra jelölt Kate Winslet, és a háromszor jelölt Leonardo DiCaprio - áll közös filmjük, a Revolutionary Road magyar forgalmazójának, a UIP-DunaFilmnek közleményében. A film, amit Winslet Oscar-díjas férje, Sam Mendes rendezett egy fiatal házaspár küzdelméről szól az ötvenes évek Amerikájában. Két gyereküket nevelő elővárosi polgárokként boldogtalanok, és elhatározzák, hogy Franciaországba költöznek. Amerikában december 26-án mutatják be a mozit, amiről eddig főleg amiatt cikkeztek, hogy furcsa, hogy a férj dirigálta a szerelmesjelenetet.
  • Horváth Lili 35 percesre tervezett Napszúrás című diplomafilmje a krétakörösként ismert Péterfy Borival a főszerepben leforgott. A filmben, ami címét a Trabant együttes egyik számáról kapta, Péterfy egy 40-es nevelőnőt alakít. A 17 éves intézetis lányanyát, akit felkarol pedig a színművészetis Törőcsik Franciska játssza. Kisfilmhez képest szokatlanul nagy költségvetésből készült: a gyártó Popfilm a német Detailfilmmel koprodukcióban 28 milliót szedett rá össze, így 35 milliméterre forgattak. A Robert Bosch Stiftung ezévi pályázatán nyerte el a legjobb kisjátékfilm tervnek járó támogatást (12 millió forintot). 1,6 millióval járult hozzá a Duna TV, 2,5 millióval az SZFE és 5 millióval az MMKA. (via filmhu)
     
  • Tom Cruise honlapot indított saját maga tiszteletére abból az alkalomból, hogy 25 éve alakította első filmszerepét a Kockázatos üzletben (Risky Business). "Nektek hoztam létre ezt a honlapot. Szeretném megköszönni, hogy elkísértetek ezen a csodálatos utazáson, és remélem, a jövőben is velem tartotok" - írja a színész.