Lollobrigida nem verseng Sophia Lorennel

2008.11.16. 11:59

Életmű-díjjal jutalmazta Gina Lollobrigidát a Római Filmünnep. A díva nem hatódott meg, közölte, hogy kitüntetése már annyi van, mint egy nyugalmazott tábornoknak, de ha ez arra szolgál, hogy jobban megismerjék, ám legyen.

A 81 éves színésznő ugyanis úgy látja, hogy nem ismerik eléggé, illetve csak úgy ismerik, mint színésznőt, holott ő szobrász és fotós is, ezenkívül az ENSZ élelmezési és mezőgazdasági szervezetének, a FAO-nak jószolgálati nagykövete. Éppen ezért, hogy bemutassa ezen oldalait is, készített magáról egy 15 perces életrajzi dokumentumfilmet Gina Lollobridiga, egy olasz szimbólum a világban címmel, és ezt a római fesztiválon be is mutatták. "Így legalább mindenki látja, hogy mit csináltam az utóbbi években, és befogom azoknak a száját, akik a szokásos ostoba kérdéseket teszik fel mindig ugyanazokról az ősrégi témákról" - mondta a Corriere della Sera című olasz napilapnak adott interjúban.
Például rivalizálása Sophia Lorennel: "Ez sohasem létezett, mivel annyira különbözünk egymástól. Most is különbözünk: én szobrokat készítek, nem naptárokat" - jegyezte meg, utalva a Pirelli-naptárra, amelyhez Loren modellt ült 2007-ben.