Berlini hírek: Gorbacsov is kint van a fesztiválon

2009.02.09. 10:32 Módosítva: 2009.02.09. 14:57

Mihail Gorbacsov egykori szovjet pártfőtitkár és elnök Roger Waters brit zenésszel vett részt tegnap az 59. Berlini Filmfesztivál Mozi a békéért elnevezésű jótékonysági gálaest sajtóértekezletén. Európa második legjelentősebb filmes fesztiválja múlt hét csütörtökön kezdődött meg a The International című kémthrillerrel, és február 15-én ér véget. Claude Charbol francia rendező a hétvégén Aranykamera életműdíjat vehetett át, az Aranymedvéket majd csak február 14-én osztják ki.

Roger Waters és Mihail Gorbacsov Berlinben
Roger Waters és Mihail Gorbacsov Berlinben

Ron Weasleyt megrohanták a rajongók

A Harry Potter-filmek sztárja, a 20 éves Rupert Grint eredetileg az új filmje, a Cherrybomb című drogozós-autótolvajos dráma díszbemutatója miatt érkezett tegnap Berlinbe, de azonnal megrohanták őt az autogrammvadász Potter-rajongók.

Rupert Grint dedikál
Rupert Grint dedikál

További sztárdömping

Ma még Keanu Reeves és Monica Bellucci is befutnak a fesztiválra, közös filmjük, a Private Lives of Pipa Lee első vetítésére. A német fővárosba várják Woody Har­rel­sont is, aki a The Messenger című háborús dráma bemutatóján vesz részt.

A Mundruczó-filmekből ismert Tóth Orsi Shooting Starként ma mutatkozik be a Berlinale sajtótájékoztatón az újságírók, castindirektorok és producerek előtt az európai mozi tíz "legtehetségesebb színésze" egyikeként.