Morgan Freeman ittasan karambolozhatott

2009.02.26. 10:45 Módosítva: 2009.02.26. 18:11
Az útitársa gondatlanságért pereli az Oscar-díjast, és cáfolja, hogy a szeretője lett volna.

Gondatlanságért pereli Morgan Freemant Demaris Mayer, akivel tavaly augusztusban balesetet szenvedett. A kocsit a 71 éves Oscar-díjas vezette, és akkor az útfelügyelet illetékese azt nyilatkozta: "Semmiféle jele nem volt, hogy a vezető vagy utasa alkoholt vagy kábítószert fogyasztott volna." Ezzel szemben a most beadott keresetben a nő azt állítja, hogy a színész a baleset előtti vacsorán több pohárral is megivott. "Azóta azzal vádolnak, hogy a szeretője vagyok, és miattam válik a feleségétől, pedig ebből egy szó sem igaz" - jelentette még be Demaris Mayer egy sajtótájékoztatón. A memphisi üzletasszony maradandó sérülésekre és munkaképtelenségre hivatkozva fájdalomdíjat követel a színésztől, és a kórházi kezelés költségeit is vele fizettetné meg. Az augusztusi baleset után mentőhelikopterrel szállították őket kórházba, és mindketten több csonttörést szenvedtek. Morgan Freeman hazai népszerűségének nem árthattak a szeretőről szóló pletykák, olvasóink tavaly novemberben őt szavazták meg a legjobb filmes fekete elnöknek. (via AP & Contactmusic)

Előről kezdik a Végtelen történetet

vegtelen

A Végtelen történet című 84-es gyerekfantasy remake-jére készül a Warner, de forgatókönyvírójuk még nincsen. Michael Ende német regényének első filmváltozatát Wolgang Petersen rendezte amerikai-nyugat-német koprodukcióban, ez akkor húszmillió dollárt hozott. A második részt George Miller jegyzi, és egy harmadik is készült, de ez már csak videókazettán futott be kisebb karriert. Az új verzióban nagyobb figyelmet szentelnének a könyvnek, amivel egy kihalófélben lévő mesevilág nyílik meg a főszereplő kisfiú előtt. (via Reuters)

Clint Eastwood a politikai korrektség ellen

„Régen állandóan viccet csináltunk a más nemzetiségű barátainkból, viccelődtünk a zsidókon és a mexikóiakon, de egyikünk sem volt rasszista - nyilatkozta a 78 éves Clint Eastwood a német Spiegelnek. - Azóta az emberek elvesztették a humorérzéküket, ha ma hangosan poénkodnánk ezen, rögtön rasszistának bélyegeznének. Túl sok energiát pazarolunk arra, hogy politikailag korrektek próbáljunk lenni." Eastwood szerdán az életművéért kapott Aranypálmát Párizsban, amit a Cannes-i Filmfesztivál igazgatója adott át. Eddig ilyen elismerést egyedül a két éve elhunyt Ingmar Bergman kapott 97-ben. (via The Daily Mail & BBC)