Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Mesterként díjazzák Mészárost és Jancsót

2010.09.28. 16:56

Mészáros Márta és Jancsó Miklós is díjat vehet át életművéért az október 11-én kezdődő első viareggiói filmfesztiválon, a pályájuk elején járó európai filmesek október 18-ig tartó versenyében Dyga Zsombor Köntörfalakja indul.

Nyolcvan film közül választották a tizenhárom versenyfilmet. Dyga Zsombor Köntörfalak című filmje az idei szemlén négy elismerést kapott: megosztva a legjobb rendezői díjat, Elek Ferenc a legjobb férfi alakításért járó elismerést, Czakó Judit pedig a legjobb vágónak járó Aranyollót. A Viareggióban látható alkotásokat itáliai, illetve európai egyetemek film- és színművészeti szakos hallgatói díjazzák. A zsűriben a pisai és a bolognai egyetemen Erasmus-ösztöndíjjal tanuló magyar hallgatók is részt vesznek.

Az olasz Carlo Lizzani és a Taviani-testvérek mellett a nemzetközi mesterek között Mészáros Márta és Jancsó Miklós alkotásait vetítik le.  Lucca városában október 19-23. között Jancsó öt és Mészáros négy filmjét mutatják be.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek