Bourne nélkül folytatódik a Bourne-sorozat

2010.10.12. 12:07 Módosítva: 2010.10.12. 12:37

Ton Gilroy, a Bourne 4 munkacímen futó produkció rendezője azt nyilatkozta, hogy a Bourne-franchise következő darabjában nem hogy Matt Damon nem tűnik fel, de karaktere, Jason Bourne sem kap szerepet.

Gilroy, aki pár hónapja vette át a projekt irányítását az első három részt rendező Paul Greengrasstól, annyit azért elárult, hogy a negyedik rész nem előzmény lesz, és még csak nem is a Bourne-sorozat újraindítása, ami egyébként a Batman: Kezdődik óta olyan nagyon népszerű Hollywoodban.

Az új Bourne-film nem Robert Ludlum valamelyik regényén alapul, de az első három rész cselekményére épül, maga Jason Bourne is belekeveredik majd a történésekbe, de valószínűleg csak a szereplők említik majd meg a nevét. “Ha Bourne itt lenne, már repülőrúgással törte volna el a gerinced”, vagy valami ilyesmi.

Gilroy legendát szeretne építeni a Bourne-sorozatból, sőt külön világot, ezért a negyedik részben minden eddiginél nagyobb konspirációt leplez le majd a főhős, már ha ez a harmadik folytatás után egyáltalán még lehetséges. A filmet várhatóan 2012-ben mutatják be.