A 170 centis Tom Cruise két méteres nehézfiút játszik

2011.07.18. 15:13 Módosítva: 2011.07.18. 15:38

A nálunk kevésbé ismert Lee Child több mint tizenöt thrillert írt már. Bestsellerei negyven országban jelentek meg. Az egyik legsikeresebb műve a Csak egy lövés, ennek főszerepére szerződött le Tom Cruise a Paramounttal és a Skydance Productional. Cruise Jack Reachert egy volt katonai rendőrt fog alakítani.

A rendezői székben Christopher McQuarrie foglal majd helyet. A jelenetek felvétele után pedig Cruise a a Tron: Örökséget is jegyző Joseph Kosinski rendezte Oblivionban játszik főszerepet. Az Universal produkcióját a következő év elejére tervezik.

A rajongók szkeptikusak a Jack Reacher szerepére kiszemelt Tom Cruise-zal kapcsolatban, mert közel sem hasonlít a könyvbeli karakterhez. Reachert az író 198 centiméteresnek és 113 kilósnak írja le. Az író ennek ellenére azok közé tartozik akik izgatottan várják a filmet, szerinte a könyvbeli karakter méretei a férfi erejét jelképesen mutatják, és ezért nem okoz gondot hogy Cruise nem hasonló típus, mert ő a maga módján testesíti majd meg a főhős megállíthatatlan erejét.

A történetben egy magányos orvlövész öt áldozattal végez mielőtt rács mögé kerül. A bizonyítékok ellenére a férfi nem tesz vallomást, ehelyett csak egy mondatot hajtogat: kerítsék elő Jack Reachert. A volt katonai rendőr ekkor indul el a kisváros felé.

Tom Cruise nem először dolgozik együtt McQuarrie-vel. A rendező a Valkűrben, és a most készülő Mission: Impossible - Fantom protokoll címmel filmben is dolgozott a forgatókönyvön. Az Utazóban is részt vett a forgatókönyv munkálataiban, még amikor Tom Cruise esélyes volt a szerepre, amit végül Johnny Depp kapott meg.

Tom Cruise jelenleg a Rock of Ages című musical filmváltozatán dolgozik. A szereplők között Catherine Zeta-Jones és Alec Baldwin mellett Mary J. Blige is ott lesz. A produkció a nyolcvanas évek rock zenéjét mutatja be, Cruise - aki maga énekel a filmben - a dekadens rock sztárt, Stacee Jaxxet kelti életre.