Tinivámpírok verték le a Muppetset

2011.11.28. 10:25

Továbbra is kirobbanthatatlan az amerikai bevételi toplista éléről az Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. rész: péntektől vasárnapig 42 millió dollárt kaszált, így az észak-amerikai piacon már 221 milliónál jár (szerettük a negyedik rész vérben és nyálban is gyenge lett). Második lett 29,5 millióval a Muppets, amiben Amy Adams, Jason Segel és Chris Cooper segítenek Brekinek, Miss Röfinek, meg a két félhülye színházi öregnek megmenteni a bábok színházát, mielőtt azt felvásárolná egy gonosz multicég (hazai premier: január 12). A harmadik a Mad Max rendezőjének új animációs filmje, a Táncoló talpak 2 lett 13,4 millióval (magyarországi premier: december 22).

A negyedik szintén egy animációs film, a Karácsony Artúr 12,7 millióval, Martin Scorsese fantasy meséje, A leleményes Hugo viszont csak 11,3 millió dollárt tudott termelni a premier utáni első hétvégéjén (nekünk február 9-ig kell rá várni). 10,3 millióval hatodik Adam Sandler nőnek öltözős vígjátéka, a Jack és Jill, amit nagyon durván szétszedtek az amerikai kritikusok, mi viszont csak december 29-én tesztelhetjük, mennyire volt igazuk.

A Halhatatlanok 3D-ben mészároló görög harcosai 8,8 milliót szedtek össze (szerintünk a film elképesztően giccses, véres és unalmas lett), Csizmás kandúr viszont csak 7,45 millió dollárt kaszált a hétvégén Shrek és Szamár nélkül (egyelőre mind a négy ogrés film megelőzi bevételben). A kilencedik Ben Stiller és Eddie Murphy rablós vígjátéka, a Hogyan lopjunk felhőkarcolót 7,32 millióval (szerintünk félresikerült Ocean's Eleven-klón lett), a toplista utolsó helyére pedig George Clooney hajóbalesetes drámája, az Utódok került 7,2 millióval (mi csak februárban láthatjuk).