Daniel Craig: Megszoptuk a Kvantummal

2011.12.09. 11:56

Daniel Craig jelenleg épp a Tetovált lány amerikai remake-jéhez szervezett sajtótájékoztatókkal haknizza körbe a világot, többek között a Time Out London is lehozott egy vele készült interjút. Craig így nyilatkozott benne a legutolsó James Bond-filmről, ami nálunk Kvantum csendje címmel került mozikba: "Megszoptuk a Kvantummal (eredetiben: "On Quantum, we were fucked"). Ott álltunk egy soványka forgatókönyvvel, és egyszerűen nem volt, akit rá tudtunk volna venni a befejezésére, mert pont akkor volt a forgatókönyvírók sztrájkja. Akkor azt mondtam, soha többé nem vállalok be Bond-filmet. Végül én magam próbáltam feljavítani a jeleneteimet, pedig nem is vagyok író."

quantum of solace

Craig egyébként már elkezdte a legújabb James Bond-film, a Skyfall forgatását, ami szerinte minden korábbinál jobb lesz, mivel teljesen új történet, semmilyen szinten nem kötődik a régi Ian Fleming-regényekhez és novellákhoz. A színész nagyon lelkesen ugrott fejest az előkészületekbe: "Megmutatták a forgatókönyvet, és én azt mondtam magamnak, hogy baszd meg, ezt muszáj lesz megcsinálni! Elolvastam, teljesen működőképes sztori, és akármilyen primitívnek is hangzik, végig kiabáltam, hogy ez igen, ez jó lesz, ez is oké, meg ez is."

Craiget a Skyfall rendezőjéről, Sam Mendesről is kifaggatta a Time Out: "Sam vérbeli angol, Cambridge-ben tanult, ravasz gyerek, aki James Bondon nőtt fel, akárcsak én. Ráadásul ugyanazokat a Bond-filmeket szeretjük, volt, hogy leültünk és órákat dumáltunk az Oroszországból szeretettelről és az Élni és halni hagyniról, amiknek a szellemiségét be akarjuk hozni az új filmbe is." A 23. James Bond-mozifilmet, amiben már az örök kütyüfelelős, Q is visszatér, 2012. november 8-án mutatják be a mozik, a vérszegény Égszakadás címmel. (via denofgeek & Time Out London)