Áprilistól mozikban a Nyócker 8D-ben

2012.03.05. 16:50

Újravágva, lerövidítve, új jelenetekkel, és meglepetés zenékkel kerül áprilisban mozikba a 2004-es Nyócker című film 3D-sített változata, a Nyócker 8D-ben. Lakatos és Csorba Kft forgalmazza, tájékoztatásuk szerint minél több moziban szeretnék bemutatni.

"Rengeteg munka volt a film 3D változatával, duplán le kellett újra renderelni az egészet, három új jelenet is van benne" - sorolta az Index kérdésére Novák Erik, a film ötletadója, és egyben kreatív producere. Az eredetileg 2D-3D technológiával készült film térhatású 3D változata - mint mondta -egy izgalmas eredményhez vezetett. és ahogy ígérték, a nők melle kiemelten térhatású. A Focusfox közreműködésével újrafényelték, és a hangot is újrakeverték. Az eredeti film rajongóinak, és az elmúlt nyolc évben felnőtt újabb generációnak szánják a filmet.

Gauder Áron és Novák Erik rajzfilmje annak idején 80 millió forintból készült csak, ugyanakkor nagy nemzetközi sikert ért el: az Annecy fesztivál fődíját is megkapta, a fesztivált az animációfilmek Cannes-jaként emlegetik. A külföldi értékesítés nem sikerült ugyanilyen fényesen a gyártó Lichthoffnak, az alkotók nem sok bevételt láttak belőle. A 3D változat nemzetközi forgalmazását most már a Filmalap végzi, Berlinben már árulták.