no

Meghalt Pintér Tamás kaszkadőr

2012.03.14. 12:19
70 évesen elhunyt Pintér Tamás (Oroszlán) kaszkadőr, öttusaedző, vívó szakedző, a Magyar Kaszkadőr Szövetség elnöke, nyugalmazott egyetemi docens, értesítette Balogh Erika színművésznő, a kaszkadőr özvegye szerdán az MTI-t. Hirtelen, ereje teljében, de nagyon súlyos betegségben hunyt el a kaszkadőr szerdán.
D MTI20120314001

Az 1941-es születésű Pintér a Magyar Kaszkadőr Szakszervezetének elnöke volt, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt tulajdonosa, belváros-Lipótváros Díszpolgára. 1965 óta a Színház és-Filmművészeti Egyetemen tanította a színészeket akrobatikára, vívásra és lovaglásra. A jelenlegi összes kaszkadőrnek ő volt a tanítómestere, és benevezték a kaszkadőrök Oscar-díjára is.

Több mint 400 filmben dolgozott, köztük Jancsó Miklós Magyar rapszódiájában, Bereményi Géza Eldorádójában, a Gérard Depardieu-féle Cyrano de Bergerac-ban, Alberto Negrin Perlasca - Egy igaz ember története és Goda Kriszta Kaméleon című filmjében. Színházban mozgástervezőként és akciórendezőként vett részt.

Március 9-én a Facebookon terjedt az az üzenet, hogy a Daróczi úti vérellátóban gyűjtenek vért: Pintér Tamás Oroszlánnak. "Betegségéből kifolyólag sürgősen A Rh-negatív vérre lenne szüksége" - állt az üzenetben.

Március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki, amit kedden felesége vett át.

Az Úpesti rakparton 2001-ben a Perlasca-film munkálataiban Stohl András, Rudolf Péter és Pintér Tamás
Az Úpesti rakparton 2001-ben a Perlasca-film munkálataiban Stohl András, Rudolf Péter és Pintér Tamás
Fotó: Sándor Katalin

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport