Vegyen Vasembert a kínai piacról!

2012.04.16. 11:26

Hollywood és Kína korábban meglehetősen hűvös viszonya a kínai kulturális miniszter amerikai látogatása után jócskán enyhült, felemelték például az országban egy évben bemutatható amerikai filmek számát 20-ról 34-re, és a bevételből is többet kapnak az amerikai stúdiók, mint eddig. Arra sem volt eddig példa, hogy egy dollármilliárdos franchise egyik darabját kínai koprodukcióban forgassák, de ez mostantól már valóság.

A Walt Disney Co. kínai leányvállalata, a Marvel Studios és a DMG Entertainment ugyanis közösen forgatja majd a Vasember-franchise harmadik filmjét Kínában. A Variety információi szerint a kínai székhelyű DMG Entertainment pénzt fektet a produkcióba és koordinálja a forgatást, amire Kínában kerül majd sor. A meglepő üzletről a Walt Disney helyi főnöke azt nyilatkozta, hogy a cég ezzel is jelzi, mennyire fontos neki a kínai piac, és azt, milyen fejlettéségű a kínai filmgyártás.

tk3s 20100412 sha l90 696

Rob Steffens, a Marvel Studios pénzügyi igazgatója szerint a Marvel-istállóba tartozó képregények történetei Kínában is ugyanolyan jól működnek, mint bárhol másutt a világon. Steffens megerősítette, hogy a franchise főszereplői (Robert Downey Jr és Gwyneth Paltrow és Don Cheadle) visszatérnek a harmadik részre is, ami semmivel sem lesz kevésbé látványos, mint az első két film volt. Az amerikai bemutató napja 2013 május 13., a kínai premierre vélhetően ezt megelőzősen kerül majd sor.