Megsérült a Die Hard 5 magyar kaszkadőre

2012.06.05. 10:07 Módosítva: 2012.06.05. 10:30

Hétfő délelőtt kamera fúródott a magyar kaszkadőr hasába a Die Hard 5 forgatásán, írja a Bors egy névtelen, stábközeli informátorra hivatkozva. "Egy autós jelenetet vettek fel, ahol a kaszkadőr az ölében tartott egy kamerát – mesélte az informátor. – Erre azért volt szükség, hogy belső képeket is rögzítsenek az üldözésről, és végül a hatalmas karambolról. A próbák során minden jól ment, de amikor rögzíteni akarták a jelenetet, szörnyű dolog történt: a kocsi a tervezettnél pár centivel arrébb csapódott az akadályba, így az eleje rommá tört, a kaszni benyomódott az utastérbe. A kamerával az ölében ülő kaszkadőrnek a gyomrába fúródott a készülék."

A kaszkadőr állapotát a veszélyes jeleneteknél kötelezően jelen lévő orvosok stabilizálták: infúziót kapott és kórházba az Országos Baleseti Intézetbe szállították. "Az ilyen helyzetekre egyébként fel vannak készítve a kaszkadőrök, nem okoz nekik különösebb lelki sérülést. Meggyógyulnak, és legközelebb újra kockára teszik az életüket. Ez a szakmájuk - mondta a Bors informátora, aki szerint a kaszkadőrnek ugyan kielégítő az állapota, de a Die Hard 5-ben a továbbiakban már nem fog tudni szerepelni.

Hétfőn egyébként az Eötvös utcát és a Szondi utcát rendezte be Moszkvának a stáb, itt vettek fel egy autós üldözést, amiben a gonosz terroristák Cougar katonai teherautója amortizált le mindent. Illés nevű olvasónk meg is örökítette a jelenetet:

A Die Hard-széria ötödik része 2013. februárjában kerül majd a mozikba Die Hard - Drágább, mint az élet címmel. A film Moszkvában játszódó jelenetei április közepe óta készülnek Magyarországon a World War Z-t is Budapestre hozó Mid Atlantic Filmsnek köszönhetően, nagyjából 11 milliárd forintnak megfelelő összegből. A rommá tört autók után szerdán a Magyar Honvédség egyik MI-24-es katonai helikoptert is bevetik a Die Hard 5 forgatásán, amiről a Honvédelmi Minisztérium az alábbi tájékoztatást adta ki:

"A forgatás tervezett ideje: 2012. június 06, várhatóan 07.00 és 12.00 óra között. A forgatás tervezett útvonala: Budaörs repülőtér – Kelenföldi Hőerőmű – Rákóczi híd – Petőfi híd – Lánchíd – Petőfi híd – Rákóczi híd – Kelenföldi Hőerőmű ( a Lánchíd és Rákóczi híd közötti szakaszon több alkalommal, a Duna medervonalában oda-vissza). A forgatás ideje alatt a forgatási útvonal közelében a lakosságot zavaró hang és zajhatásokra lehet számítani. Az esetleges kellemetlenségek miatt kérjük a lakosság megértését."

Bulizó, vetkőző vagy halott statiszta a Budapesten készülő Die Hard 5-ben? Pont az ön háza előtt forgat akciójelenetet Bruce Willis? Azonnal írjon nekünk erre a címre!