Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Bruce Willis koptere a Duna fölött repked

2012.06.06. 10:36 Módosítva: 2012.06.07. 14:00

Az Eötvös utcában autókat zúzó, páncélozott Cougar teherautó után egy MI-24-es katonai helikoptert is bevetett Budapesten a Die Hard 5 stábja. A gép a Budaörs repülőtér – Kelenföldi Hőerőmű – Rákóczi híd – Petőfi híd – Lánchíd – Petőfi híd – Rákóczi híd – Kelenföldi Hőerőmű vonalon repül reggel 7 és déli 12 óra között, de a Honvédelmi Minisztérium frissen kiadott közleménye szerint szerda este 18 és 20 óra között megismétlik a felvételeket.

Az orosz gyártmányú MI-24-es katonai helikoptert Simon Péter, a Magyar Honvédség 36 éves pilótája vezette, aki szerint a kijelölt feladat nem jelentett számára komolyabb kihívást egy augusztus 20-i légi parádénál. Simon eddig körülbelül 1600 órát repült, 17 éve oktató-berepülő pilóta, jelenleg őrnagyi rangban szolgál az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison, ahol az alakulat repülőműveleti főnöke.

Az ötödik rész 2013. februárjában kerül majd a mozikba Die Hard - Drágább, mint az élet címmel. A film Moszkvában játszódó jelenetei április közepe óta készülnek Magyarországon a World War Z-t is Budapestre hozó Mid Atlantic Filmsnek köszönhetően, nagyjából 11 milliárd forintnak megfelelő összegből. A stáb forgatott már kocsitörős autós üldözést a Vörösmarty utcában és az Eötvös utcában, tartott gengszertbulit a Nyugatinál és vett fel erkélyjelenetet a Dózsa György úti MÉMOSZ-székházban.

A filmbe több budapesti nevezetesség is bekerült: a Bazilika a moszkvai bandák kedvenc törzshelye melletti régi épület lett, Bruce Willis az Erzsébet hídon feszített a 7-es busz mellett és a Párizsi udvarban kergetőzött filmbéli fiával, Jai Courtney-vel. A Szépművészeti Múzeumot felrobbantott bíróságként, a Hősök terét pedig egy tüntetés helyszíneként láthatjuk viszont.

Lefotózta Bruce Willis helikopterét? Bulizó, vetkőző vagy halott statiszta a Budapesten készülő Die Hard 5-ben? Pont az ön háza előtt forgat akciójelenetet a stáb? Azonnal írjon nekünk erre a címre!