Ödön
2 °C
11 °C

Éles lőszert használt Bruce Willis koptere

2012.06.14. 11:02 Módosítva: 2012-06-14 12:04:05

A Budapest feletti múlt heti repkedés után a hajmáskéri lőtéren vetette be újra a Die Hard 5 stábja a szolnoki Mi-24-es harci helikoptert. A június 12-i forgatási napon élesben használták a helikopter 30 mm-es gépágyúit és SZ-8-as rakétáit, miközben idióta vigyorú bábuk ültek a gép fedélzetén, többek között a korábbi képeken is combot villantó, szoknyás műnő. Az orosz gyártmányú MI-24-est ezúttal is Simon Péter őrnagy, a Magyar Honvédség 36 éves pilótája vezette, aki szerint már a Lánchíd felett klörözés sem volt komolyabb kihívás egy augusztus 20-i légi parádénál.

A stáb egyébként 13-án, szerdán sem pihent. Budapestre visszatérve már korán reggel cirill betűs feliratokkal moszkvásították a Báthory utcát, hogy itt is összetörhessen néhány kocsit az a hatkerekű, terepszínű Cougar teherautó, amit már a Vörösmarty utcában és az Eötvös utcában is láthattak a rajongók.

Attila nevű olvasónk kapta le a monstrumot a Báthory utcában
Attila nevű olvasónk kapta le a monstrumot a Báthory utcában

Az ötödik rész 2013. februárjában kerül majd a mozikba Die Hard - Drágább, mint az élet címmel. A film Moszkvában játszódó jelenetei április közepe óta készülnek Magyarországon a World War Z-t is Budapestre hozó Mid Atlantic Filmsnek köszönhetően, nagyjából 11 milliárd forintnak megfelelő összegből. A stáb forgatott már kocsitörős autós üldözést a Vörösmarty utcában és az Eötvös utcában, tartott gengszertbulit a Nyugatinál és vett fel erkélyjelenetet a Dózsa György úti MÉMOSZ-székházban.

A filmbe több budapesti nevezetesség is bekerült: a Bazilika a moszkvai bandák kedvenc törzshelye melletti régi épület lett, Bruce Willis az Erzsébet hídon feszített a 7-es busz mellett és a Párizsi udvarban kergetőzött filmbéli fiával, Jai Courtney-vel. A Szépművészeti Múzeumot felrobbantott bíróságként, az összerondított Hősök terét pedig egy tüntetés helyszíneként láthatjuk viszont.

Lefotózta Bruce Willist? Bulizó, vetkőző vagy halott statiszta a Budapesten készülő Die Hard 5-ben? Pont az ön háza előtt forgat akciójelenetet a stáb? Azonnal írjon nekünk erre a címre!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?