no

Utoljára szállt fel Bruce Willis helikoptere

2012.06.15. 18:02 Módosítva: 2012.06.15. 19:03

Pénteken használta utoljára a Die Hard 5 stábja a 86. Szolnok Helikopter Bázis MI-24-es harci gépét a Die Hard – Drágább, mint az élet forgatásához. Az orosz gyártmányú helikopter Budapesten, egy XV. kerületi ipartelepen repkedett reggel 8 és délután 4 között a Régi Fóti út – Csobogó utca – Csővár utca útvonalon, az ezzel járó zavaró hangok miatt a Magyar Honvédség ismét közleményben kért elnézést a lakosságtól. A helikopter ezúttal nem használta élesben a gépágyúját és a rakétáit, csak a zöld háttér előtt pózoltak vele, amit majd az utómunkálatok során rajzolnak át orosz katonai táborrá.

A forgatásról a Légi Huszárok SzolNok munkatársai készítettek videófelvételt:

Az MI-24-est június pár napja a hajmáskéri lőtéren használta a 30 mm-es gépágyúit és SZ-8-as rakétáit, miközben idióta vigyorú bábuk ültek a fedélzetén, többek között egycombot villantó, szoknyás műnő. Az orosz gyártmányú helikoptert Simon Péter őrnagy, a Magyar Honvédség 36 éves pilótája vezette, aki szerint már a június eleji Lánchíd felett körözés sem volt komolyabb kihívás egy augusztus 20-i légi parádénál.

A stáb az elmúlt hetekben több belvárosi utcát is átfazonírozott moszkvai helyszínné, az egyik ilyen forgatási napot Péter nevű olvasónk is megörökítette:

A Die Hard 5 Moszkvában játszódó jelenetei április közepe óta készülnek Magyarországon a World War Z-t is Budapestre hozó Mid Atlantic Filmsnek köszönhetően, nagyjából 11 milliárd forintnak megfelelő összegből. A történet szerint a korábbi részek tökös amerikai zsaruja, John McClane (Bruce Willis) Oroszországba kénytelen utazni, mivel az időközben felnőtt fia, Jack (Jai Courtney) az ottani maffiózók fogságába esett. Az apa-fiú kapcsolatot is boncolgató cop buddy-film 2013. februárjában kerül a mozikba.

Lefotózta Bruce Willist? Bulizó, vetkőző vagy halott statiszta a Budapesten készülő Die Hard 5-ben? Pont az ön háza előtt forgat akciójelenetet a stáb? Azonnal írjon nekünk erre a címre!