Szétszedték a Batman-kritikusokat a rajongók

2012.07.18. 13:11

Felfüggesztette a Christopher Nolan-féle Batman-trilógia utolsó epizódja, A sötét lovag: Felemelkedés című, pénteken az észak-amerikai mozikba érkező (Magyarországon július 26-án lesz a premier) filmmel kapcsolatos felhasználói hozzászólásokat a RottenTomatoes.com filmértékelő portál, mert a produkciót még nem is látó rajongók durva kirohanásokkal támadtak a filmet bíráló kritikusokra.

Ez az első alkalom, hogy a portál ilyen lépésre kényszerült - közölte Matt Atchity, a RottenTomatoes.com főszerkesztője. A honlap stábja már nem tudta kordában tartani a kommenteket, olyan fokú gyűlölet áradt belőlük a filmet kritizálókkal szemben, ezért volt szükség a hozzászólások átmeneti szüneteltetésére. A felhasználók várhatóan már a hét végén ismét megírhatják véleményüket a portálon.

A legújabb Batman-filmtől egyébként a Warner Bros. nagy kaszálást vár, becslésük szerint a bevétel meghaladhatja a 158,4 millió dolláros sikert, amit Nolan Sötét lovagja könyvelhetett el 2008-as bemutatójának hétvégéjén, és ezzel minden idők legjobb 2D-s hétvégi debütálását döntheti meg az amerikai mozikasszákban.