no

Bruce Willisék az Operánál robbantottak

2012.07.30. 17:08

"A Lázár utca Opera mögötti szakasza lesz a moszkvai rendőrség parkolója. Brúsz kb. 11-kor érkezett, és tényleg ő volt az, mert kezet fogtam vele! Valószínűleg kettő körül távozott a forgatásról" - jelentette Matyi nevű olvasónk a Die Hard - Drágább, mint az életed hétfői forgatási napjáról.

A "Bruce Willis leült a lépcsőmre!" címmel megírt beszámoló így folytatódott: "Három felrobbantott autó van konkrétan az Opera hátsó bejáratánál. Sok orosz katona (vagy rendőr), és még több vérző statiszta látható. Bruce Willis egy jelenetben a kaotikusan rohangáló statiszták között sétált el, rajta külsérelmi nyomokat nem láttam. A hatkerekű áttörte a kordont, ami a rendőrség bejáratánál volt."

A Dalszínház utcából Willis-szpottingoló Matyi nem látta ugyan a forgatáson a hetek óta minden autós üldözési jelenetben szereplő, kék Mercedes Sprionter furgont, és a főhős fiát, Jake McClaint alakító Jai Courtney-t sem (bár egy biztonsági őr azt mondta a kollégájának, hogy ő is ott volt az Opera mögött), de kiszúrt egy magyar celebet a gonosz terroristák páncélautójában: "A forgatáson Ganxta Zolit is láttam, aki egy kicsit vezette a Cougart."

A Die Hard - Drágább, mint az életed Moszkvában játszódó jelenetei április közepe óta készülnek Magyarországon a World War Z-t is Budapestre hozó Mid Atlantic Filmsnek köszönhetően. A történet szerint a korábbi részek tökös amerikai zsaruja, John McClane (Bruce Willis) Oroszországba kénytelen utazni, mivel az időközben felnőtt fia, Jack (Jai Courtney) az ottani maffiózók fogságába esett, egy terroristákkal barátkozó tábornok pedig meg akarja ölni a Moszkvába látogató amerikai elnököt. Az apa-fiú kapcsolatot is boncolgató cop buddy-film 2013. februárjában kerül a mozikba.

Térképünkön piros autóval jelöltük a Budapesten forgatott járműves üldözéseket, női ruhával a partyjeleneteket, lilával a belső forgatásokat, véres atlétával Bruce Willist. Kimaradt egy forgatási helyszín? Vetkőző, autózó vagy halott statiszta volt a Die Hard 5-ben? Bruce Willis útlezárása miatt késett el a munkából? Írjon részletes élménybeszámolót erre a címre!