Johnny Depp megint festett arcú hülye

2012.10.03. 12:06

Az NBC Fábryja, Jay Leno mutatta be talkshow-jában legelőször a Disney új westernfilmjének legfrissebb trailerét. A 2013 nyarán mozikba kerülő Lone Rangerben lesz vadnyugati prosti, felboruló gőzmozdony, rengeteg lövöldözés, még több robbanás, sín, homok, ló, Zorro-álarcos hős és persze egy összemázolt arcú, furán beszélő Johnny Depp is.

Korábban mi is rengetegszer megírtuk, hogy a Lone Ranger milyen nehezen akart megszületni. Tavaly például leállt a forgatás, mert a Disney 200 millió dollár alá akarta szorítani a költségeket, miután Gore Verbinski rendezővel elszaladt a ló, és csak 250 millióból tudta volna összehozni a filmet. Más források szerint viszont nem az elszállt költségvetés, hanem a Cowboyok és űrlények harmatgyenge bevétele késztette arra a Disney-t, hogy idő előtt lelője a következő nagyköltségvetésű westernjét.

A Karib-tenger kalózai-filmeket is közösen készítő Jerry Bruckheimer producerből, Gore Verbinski rendezőből és Johnny Deppből álló triumvirátus végül 215 millióra húzta le a büdzsét és folytatódhatott a munka, főleg mert Depp meglebegtette: ha sokat variál a Disney-főnökség, veszi a cowboykalapját, és a rendezővel együtt távozik. Idén nyáron viszont megint túlköltekeztek, ezért a 250 milliónál is több pénzt eltapsoló Verbinskitől azt kérte a Disney, hogy a spórolás jegyében dobja ki a látványos vonatjeleneteket a forgatókönyvből.

A Lone Ranger forgatását szinte már biztos, hogy valami ősi indián átok sújtja: a múlt héten például szívrohamot kapott és meghalt egy búvár a Los Angeles-i forgatáson. A pénzügyi gondok mellett az időjárás is rendszeresen megnehezítette a stáb dolgát: a viharok több napos leállásokra kényszerítették a stábot, és a díszletet is kár érte. Az idei nagy Disney-blockbuster, a John Carter pedig akkorát bukott, hogy a stúdió vezetői most azon aggódnak, az Amerikán kívül nem túl népszerű western műfajra mennyire lesz vevő a világ többi része.