Cyberszex IV.

2001.12.03. 19:08
Mit hoz a jövő? A hús-vér szexualitást helyettesíthetik-e valaha is a különböző számítógép-vezérelte kellékek? Tényleg képesek lesznek a gyönyör fokozására, vagy csak a régi fantáziákat élesztjük újjá high tech köntösben?
Orgazmatron

A kérdésen már Woody Allen is eltöprengett: 1973-as filmjében, a Sleeperben egy, az orgazmust megrendelésre szállító, az agyat stimuláló szerkezettel ismerkedünk meg. A hasonló ketyerék állítólagos célja a stresszoldás, a minél biztonságosabb szex az AIDS által fenyegetett valóságban. Orgazmatron a masina neve, viszont még mindig nem létezik hasonló, maximum a távoli rokon vibrátorok_ David Pescovitz és Brad Wieners szerint - hozzávetőleg - 2009-ig kell várnunk rá, már aki várja. Viszont egyes vibrátorok már az orgazmatront közelítik minőségileg, élményileg - véli Isadora Alman.

Egy másik szaktekintély, Richard Kadrey előbb tablettaként fogyasztandó neurokémiai anyagot jósol, s csak jóval utána a tényleges, neuro-elektronikus orgazmatront. De miért csak és kizárólag az orgazmus a főcél, s miért nem a szexuális aktus egészének intenzitását fokozzák az elmés szerkentyűk? - vetik fel többen, nem kevés iróniával a kérdést. Howard Rheingold meg egyenesen azt állítja, hogy az orgazmatron már létezik is, csak még nem szabadalmaztatták_

Teledildó

Hasonló misztikus, bár rendkívül gyakran emlegetett szerkezet a teledildó. Az eredetileg szimplán "dildó" kifejezés a Xanadu-projektet jegyző Theodor Nelsontól származik, 1974-ből: a test erogén zónáit elsősorban hangimpulzusokkal stimuláló eszközt értett rajta. A szó mai jelentését a kilencvenes évek elején, a VR-divat fénykorában nyerte el. 3D szemüveg, több ezer, az érintést imitáló "intelligens szenzor-effektorral" (Howard Rheingold) ellátott adatruha, s ha mindezt - partnerünkkel együtt - magunkra öltjük, miközben beindítjuk az érzékelőket aktiváló programot, hamarosan a hurik paradicsomában landolunk.

A technológia ördöge azonban ezúttal is közbeszólt, a legkülönbözőbb malőrök formájában: önmagunkba történő visszacsatolás, partner-hitben, de valójában partner nélkül, kimaradozó elektromos áram, meg egyebek. Állítólag a hurikkal és a paradicsommal várhatunk még egy darabig, szakértők szerint legalább a harmincas évekig. De addig is - első hullámként - egyfajta MIDI-vezérelte vibrátorok, "szivattyúgépek" hozzák el a kéjt. Mások, például Isadora Alman szerint viszont a teledildók nem többek, és nem kevesebbek, mint a már beszerezhető távirányított szex-kellékek, szex-pótlékok, a távolsági, de főként néhány méter messzeségből lebonyolítandó aktust lehetővé tevő technológiák.
Azaz, megint csak a jó öreg vibrátorok_

Virtuális szex-rabszolgák

Újabb variáció a biztonságos szexre: a számítógép-használó összes erotikus fantáziáját, vágyát maximálisan kielégítő programok. Túl a virtuális valóságon, a legtökéletesebb szimulációban, a mesterséges valóságban lubickolunk, nem-létező partnerünkkel enyelgünk, mindent teljesít, óhajunk parancs, s még azon túl is. Számítógépek által generált koitusz, mint non plusz ultra. Senki nem lenne kizsákmányolva - vélelmezi számos önjelölt késő huszonegyedik századi jogász. Állítólag csak 2055-ig kell várnunk az adattestű kéjrabszolgákra.