Pierre a hazai csúcsgasztronómia két képviselőjét – Hlatky-Schlichter Hubertet, a Bábel és a KIOSK Budapest tulajdonosát, valamint Zsidai Royt, a Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonosát – kérdezte a túlélés esélyeiről. 

Az adásban elhangzott ugyan, hogy valamilyen gazdasági visszaeséssel kalkuláltak a vendéglátósok az elmúlt évekre, de egy „ilyen leállásra sohasem lehetett számítani”.

A vendéglátás kifejezetten jövedelmező üzletágnak számít hazánkban is, de mi van akkor, ha mindez összeomlik? 

Nem elvárható egy vállalkozástól, főleg nem egy étteremtől, hogy egy-két évig veszteséges működést finanszírozzon, miközben nulla forint a bevétele. 

– mondta el Zsidai Roy. 

Ahogy minden jónak vége szakad, úgy minden rossznak is vége lesz egyszer. Vagy jön a még rosszabb. Erről is elmélkedik a trió. A kérdés: mi következik most? 

„Nem fogjuk tudni ezt végigcsinálni állami felelősségvállalás és segítség nélkül, mert ki fogjuk nyitni ezeket a helyeket, de utána Sem lesz óriási dömping a belvárosban” 

 értékeli a helyzetet Hlatky-Slichter Hubert. 

Az adásban szóba került az is, hogy

  • mely éttermek húzhatják le örökre a rolót,
  • mi vár a szektor képviselőire a tavaszi nyitás után,
  • hogyan lehet egy Michelin-csillagos éttermet finanszírozni,
  • kényszer-e a házhoz szállítás.

Kattintson felül, és hallgassa meg az adást!

Pierre kóstolgat! gasztropodcast az Indexen, hetente új adással.

A műsorvezető gasztroesztéta. Az adásban elhangzottak nem feltétlenül tükrözik az Index szerkesztőségének álláspontját. Szeretjük az izgalmas, okos, érvelő beszélgetést. Várjuk az ön véleményét is.  • Bérelnék
  • Bankszámla