- Kultúr
- Degusztátor
- Indexvideó
- kenyérlelke fesztivál
- vajda józsef
- till attila
- németh áron
- szabi a pék
- panificio il basilico
Szabi a Pék félbarna kenyere a legjobb
További Degusztátor cikkek
Augusztus 19-20. napokon immár hetedik alkalommal rendezték meg a Kenyérlelke Fesztivált, ami a hagyományosan kenyeret készítők találkozója.
Az esemény legfontosabb feladata, hogy a kenyér szerelmeseit összehozza egy alkalommal évente, ahol megismerhetik egymást, és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat. Törekszünk, hogy visszaemeljük a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.
– mondja Vajda József alapító és Till Attila, Németh Áron rendezők.
A fesztivál programjában verseny is szerepelt, ahol három kategóriában indulhattak külön-külön az otthonsütő laikusok és a profi pékek. A versenykiírás tartalmazza az elvárásokat a félbarna, a teljes kiőrlésű és burgonyás kenyér vonatkozásában.
Az első nap eseményei után a fesztiválon kérdeztük Tillát, Józsit a Pékműhelyből és Szabit a Panificióból. Videóriport.
Katt a videóra, hogy megtudjon mindent a győztes kenyérről és a kovászos kenyér mozgalomról!
Az teszi ezt a szakmát elképesztően nehézzé, hogy nem tanítható, itt minden az érzékekről szól.
– mondja Szabadfi Szabolcs.
A videóból még kiderül:
- hogy lett Tilla a rendezvény főszervezője, és mennyit süt otthon,
- milyen összetevőkből áll a természetes kenyér, és miért fontos, hogy mást nem tartalmaz,
- a három versenykategóriát bemutatja Vajda József (Pékműhely),
- Szabi a Pék (Panificio il Basilico) mesél a verseny nehézségeiről, és arról mi az ő trükkje a burgonyás kenyérrel,
- Takács Zoltán (Bake my day) a kendermagos kenyerér élettani hatásait ecseteli,
- Ormós Gabriella (Kovász Labor, Jenői Pékség) bemutatja az idei szakmai programot,
- hogy örült Szabadfi Szabi, amikor megnyerte a fesztivál legnagyobb díját,
- Budapesten kívül hol találkozhatnak még az érdeklődök a Kenyérlelke Fesztivállal.
Az otthonsütők versenyének kategória nyertesei:
- Bányai Zita – fehér- félbarna
- Vincze Berecz Edit – teljes kiőrlésű
- Jánosi Katalin – burgonyás kenyér
A profi pékek mezőnyében a kategóriák nyertesei:
- Szabadfi Szabolcs (Panificio il Basilico) – fehér- félbarna
- Ferenczi Bernadett (A kis pékinas) és Dankó László (Artizán) – teljes kiőrlésű
- Soproni Attila (Csepregi Pékség) – burgonyás kenyér
Rovataink a Facebookon