Az sem mindegy, milyen hangja van, ha vágjuk
Szinte a kenyér illatát is érezni az Index videóját nézve, ahogy a frissen sült, ropogós héjú, lyukacsos bélzetű kenyérbe belevág Fekete Gergő, az Artizán Pékség tulajdonosa. Arról nem is beszélve, micsoda sercegő hangot hallat a kés, ahogy megszegi a kenyeret.
Imádom a hangját
– mondja Till Attila, aki a profi pékek mellett a Kenyérlelke Fesztivál szervezőjeként és műsorvezetőjeként beszél a jó kenyér titkáról, illetve a pékek és az otthon sütők immár hagyományos versenyéről.
Idén is megrendezik augusztus 20-án a Kenyérlelke Fesztivált, ahol az ország legjobb kenyereit, péksüteményeit lehet megkóstolni és megvásárolni. Budapesten, a MOMkult területén hagyományos, kovásszal, sőt vadkovásszal készült kenyerek versenyeznek három – fehér/félbarna, alakor, illetve baguette – kategóriában. A profi pékek mellett idén is bemutatkoznak az otthon sütők.
Rovataink a Facebookon