Bélyegezés nyaktöréssel – kulturális programok a hétvégére

2009.03.13. 09:51 Módosítva: 2009.03.13. 14:06
Az ünnepi hétvégén sem csak ünnepelni lehet, hanem mindenféle kulturális programok résztvevőiként tehetjük hasznossá magunkat. Vagy akár bulizhatunk is. Az eheti programajánlót kommentelhetővé varázsoltuk, így ha is tud egy buliról, esetleg szervez egyet, itt ingyen meghirdetheti egy-két anyázós komment között.

PÉNTEK, MÁRCIUS 13.

Csámpai Rozi kiállítása a Kesztyűgyár Közösségi Házban

A Kesztyűgyár Közösségi Ház és a Supranatura Művészet Alapítvány első közös szervezésű kiállítását 2009. március 13-án 17 órai kezdettel mutatják be. Csámpai Rozi festőnő elismert roma művész, aki a zenében, a táncban is sikereket ért el. Festészetében a kezdeti posztmodernbe hajló naiv stílusirányt fokozatosan felváltotta egy erőteljesebb vonalvezetéssel és karakteresebb színvilággal ötvözött tudatos önkifejezés.

A kiállításmegnyitón fellép Nyári Bernadett hegedűművész, a Grátzi Zeneakadémia hallgatója, zongorán kíséri Suha Tamás.

Kesztyűgyár Közösségi Ház
Kesztyűgyár Közösségi Ház

Helyszín: VIII. kerület Mátyás tér 15., a Kesztyűgyár Közösségi Ház

Ünnepi síhétvége Kékestetőn

Az elmúlt napok hóesése és a hideg idő nyomán az ünnepi hétvégén is várja a síelőket a kékestetői Sícentrum. Péntektől már a csákányos felvonó teljes hosszában síelhető a déli sípálya, szombaton pedig újra kinyit az Északi fekete pálya.

Hiphop Party - Tiszaújváros

A tiszaújvárosi rapperek örömére a Camelot Clubban fellép a veszprémi Hősök hiphop csapat, DJ Zomblaze, Fluor Filigran és DJ Gozth. Belépő 700 ft.

Helyszín: Tiszaújváros, Sport Centrum, Teleki Blanka út 1.

Lick The Click!

A Monóban pénteken fellép Crimson, Chrom és Isu, vendég a Fine Cut Bodies DJ-settel. A VJ Szeraf lesz.

Helyszín: Mono ElectroniClub, VI. Ó utca 51. Belépő: 800 huf

Toldi Kicks: Hello Republic vs. mashKulture

A két céges csapat "félelmetesen eklektikus zenei kavalkád"-ot ígér a péntek 13. jegyében: a rágógumizenétől a dubstepen át a svéd eurorockig.

Line-up: MashKulture: Mark, Noya, MIB, Santos, Matraibeats, Roki.

Hello: HelloFm Crew, Arnbjörg Magnus Fabricius / Svenska Eurometal Instituten, Johnny Session, DJ. Manyi (Lakatos Márk)

toldi

Helyszín: Toldi Klub & Kávézó, Bp. V., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. A buli ingyenes

SZOMBAT, MÁRCIUS 14.

Tavaszi lopótök-nap a Vajdahunyadvárban

Szombaton 10-16 óráig A lopótök csodálatos világa című időszaki kiállítás záró programjaként tökfaragás, interaktív tárlatvezetés, tökhangszerek bemutatója és kézműves programok várja az érdeklődőket a Mezőgazdasági Múzeumnál.

Program:

10:45 Hagyományőrző Asszonykórus (Inám, Szlovákia)

11:00 Tökfaragó műhely

11:00-16:00 Kézműves műhely:

12:00 Horgászat lopótökkel: lábóhorog, kolomposhorog, tököshorog - interaktív tárlatlátogatás.

13:00 A lopótök csodálatos világa – Dr. Berényi János előadása és tárlatvezetése

14:00 Tökfaragó műhely

14:00 Tök-muzsika – zenélés tökből készült hangszerekkel. Közreműködők: Cseke Attila népzenész és Kőszegi László egyszerű népihangszer-készítő

Brutális drumbandbass a Studióban - Therapy Sessions Budapest

The Panacea (Position Chrome - D), Current Value (Tech Itch, Freak, Evol Intent - D), Donny (Freak, Barcode - UK), Mastif + Samulkow (Bladerunnaz, Black Hoe), Dtr + HUman (Deepupstairs). A line-up magáért beszél. Belépő: elővételben 2500, helyszínen 3000, VIP jegy 5000. Helyszín: Stúdió (Events Hall), Budapest, Hajógyári-sziget

Magyar hiphop a Dürerben - Kriminal Night

Az AKPH Klub szervezésében fellép: BANKOS (Kriminal Beats), NKS (Kriminal Beats), KOOLKASKO (Kriminal Beats), SAIID (Akph, Godfellaz), FREQUENT (Godfellaz, Akph, Scarcity)

Helyszín: Dürer Kert, XIV. kerület Ajtósi Dürer sor 19-21. Belépő: 600 Ft.

VASÁRNAP, MÁRCIUS 15.

Gergely-járás a sóstói skanzenben

Egy régi népszokást, a Gergely-járást elevenítik fel szombaton, 15 órától a Nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Múzeumfaluban. Gergely napján, március 12-én, szalagokkal és virágokkal feldíszítetten, csoportokba verődve járták a házakat és toboroztak diákokat az iskolákba. Kántáltak is, énekléssel egybekötötten gyűjtöttek alamizsnát. A nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola diákjai idézik vissza a múltat. Sóstógyógyfürdőn az ország második legnagyobb állatparkja és termálvizes élményfürdője is várja a kirándulókat.

Nyaktörő breakpárbaj a Pecsában

break

Negyedik alkalommal rendezik meg hazánk legnagyobb breaktáncversenyét, az It’s Rite Break Battle-t. A szervezők arra számítanak, hogy idén több mint 30 csapat "fogja megmutatni az anatómia és a gravitáció ellentmondásait." A breakfesztiválon profik és amatőrök, a legifjabbak és a fiatalos 40 év felettiek mutatják majd be figuráikat. Természetesen lesz break battle is.

Az esemény 15:00-23:00 között tart Budapesten a Petőfi Csarnokban (XIV.ker. Zichy Mihály út 14.), és ingyenes.

Bélyegkiállítás a Deák téren

Március 15-ig látogatható a BKV bélyegkiállítása. 2008. október 21-én nyílt meg a BKV Zrt. és a Bélyegmúzeum közös, időszakos kiállítása, Városi közlekedés bélyegeken címmel. A tárlat a nagy érdeklődésre való tekintettel március 15-ig látogatható 10.00 és 17.00 óra között a Deák téri aluljáróban található Millenniumi Földalatti Vasút Múzeumban. Felnőtteknek a belépő 1 vonaljegy ára, azaz 290 Ft, gyerekeknek pedig csupán egy szakaszjegy ára, azaz 240 Ft.

HÉTFŐ, MÁRCIUS 16.

Eagles of Death Metal koncert

A Dürere kertben fellép Jesse Hughes és Josh Homme vicces rockandroll zenekara. Az amerikai zenekar neve megtévesztő, mert nem death metalt játszanak, nem is annyira jók, mint a Cannibal Corpse, de attól még szórakoztatóak. Rajtuk kívül fellép még az angol Haunts, és utána Dj Ozsee játszik.

Helyszín: Dürer Kert, XIV., Ajtósi Dürer sor 19-21. Belépő: 4500 Ft.