Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMBezár egy jó budapesti étterem
Alig több, mint egy évet volt nyitva Huszár Krisztián étterme, a Beszálló, ahol szerdán lehet utoljára enni. A zárás hírét a Facebookon jelentették be.
Pedig úgy tűnt, hogy Huszár Krisztián - akit sokan az egyik legtehetségesebb fiatal magyar séfnek tartanak - a MÁK és a Zona után végre megtalálta helyét a Beszállóban, ahol a koncepciót is ő találta ki. Huszár vietnami gulyása a nyitás után pár hét alatt népszerű is lett, viszont úgy tűnik, nem működött az az elgondolás, hogy minőségi alapanyagokból készült ebédet és vacsorát adjanak.
A séf azt mondja, az alapanyagok drágulása miatt maguk is áremelésre kényszerültek, ami nem tett jót a forgalomnak. Pedig a Madách tér a főváros egyik forgalmas helye, ezzel együtt nyilván a bérleti díj is magasabb, mint bárhol.
A gazdasági okok miatt valószínűleg nem tett jót a helynek az sem, hogy Huszár közben megnyitotta Budán a Fáma nevű, fine dining éttermét, így kevesebb időt tudott a Beszállóban tölteni.
Nemrég egy Michelin-ajánlással rendelkező hely, a Laci!Konyha zárt be végleg, pedig mindössze három olyan étterem van Budapesten, amelyik megkapta a Michelintől a Bib Gourmand ajánlást, - ami azt jelenti, hogy nagyon jó áron kapunk nagyon jó minőségű ételt. A Laci!Konyha! bezárása után viszont már csak kettő maradt, a Petrus és a Fricska. Mogyorósi Gábor séf akkor azt mondta, hogy a zárásnak egyáltalán nem gazdasági oka van, náluk nem volt gond a forgalommal, de olyan nehéz munkaerőt és szakácsot találni, hogy belefáradt az állandó küzdelembe.
Huszár Krisztián elmondta, a tervek szerint egy új helyen ismét megnyitják a Beszállót, de azt egyelőre nem tudja, hogy ez mikor lesz lehetséges.