Rengeteg séfet hoz a Gourmet Fesztivál

O5A2956
2018.04.23. 17:22

A pünkösdi hétvégén rendezik mega Gourmet fesztivált a Millenárison, május 17-20. között. Itt mutatkoznak be Magyarország top éttermei, legjobb cukrászdái, borászatai. Az idei fesztivál témája a gombóc (akármit is jelentsen ez pontosan), valamint a kaviár és a pezsgő, a fesztivál nemzetközi főszereplője Heinz Reitbauer, a világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, 2 Michelin-csillagos Steirereck séfje.

Itt lesz Latin Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, illetve Isztambul egyik legjobb éttermének a Neolokalnak az executive séfje, Maksut Askar is eljön Budapestre. Ő a The Diners Club World's 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje, aki éttermével régi alapanyagokat hoz vissza épp a török gasztroköztudatba és újraértelmezi az anatóliai konyhát, Askar exkluzív vacsorát ad és a színpadon is fellép a Gourmet-n.

Tavaly mutatkoztak be a legjobb hazai konyhák és a vendég sztárséfek által adott exkluzív ebédek és vacsorák, melyekre előre kell regisztrálni. Idén például lesz egy Lengyel Bib Gourmand-vacsora, ahol a lengyen főváros 4 Bib Gourmand-minősítésű étterme fog főzni. A Bib Gourmand kategóriát a Michelin kalauzban hozzák nyilvánosságra, a definíció szerint azok az éttermek kapják, melyek kiváló minőséget nyújtanak, mérsékelt árakon. (Nálunk Bib Gourmand a Fricska, a Petrus, és a Stand 25). A lengyeleknél ez az Ale Wino, a Brasserie Warszawska, a Butchery & Wine és a Kieliszki na Próznej.

A Gourmet vidéki ebéd sorozatában a legizgalmasabb vidéki éttermeket mutatják be, jelen lesz a fesztiválon az encsi Anyukám mondta, a tatai Platán, a soproni Erhardt, az egri Macok és a pannonhalmi Viator séfjei.

A színpadi workshopokon előad többek között Pataki Ádám, cukrász, Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, Jahni László, a Kistücsök séfje, és ott lesz Fördős Zé, Vágó Piros és Anger Zsolt is. Különleges programmal lép fel a már két Michelin-csillagos Onyx és az idén 160 éves Gerbeaud is, valamint ott lesz Pohner Ádám, aki Magyarországot képviseli a idén a Bocuse d'Or versenyen.

Részletes program a honlapon olvasható.