Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMBezárja három Michelin-csillagos éttermét a spanyol sztárséf
A katalán Sant Pol de Marban lévő Sant Pau étterem október 27-én zár be, írja az MTI. Ez egy „legitim, természetes és létfontosságú döntés” – nyilatkozta a 66 éves Carme Ruscalleda a Rac 1 rádiónak.
Carme Ruscalleda
Fotó: Robert Marquardt
„Ezt a munkát nem akarom kedv és erő nélkül csinálni” – mondta Ruscadella, az étterem vezetője. A séf 2006 óta irányítja a helyet.
Az étterem, mely 1991-ben kapta első csillagát, idén ünnepelte fennállása 30. évfordulóját.
A zárás után a Sant Paut bárrá alakítják, melyet Ruscalleda húga fog vezetni. Tanulókonyhát is kialakítanak itt, melyben Ruscalleda kulináris újításain fog dolgozni.
„Ez még nem a nyugdíj, újraértelmezem a munkát” – mondta a séf, akinek Tokióban lévő, két Michelin-csillagos étterme továbbra is működik.
Ne maradjon le semmiről!