Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Bezárt a Fáma étterem, vagyis nem, vagyis de, csak nem úgy

DSC 2459
2018.12.14. 20:55
Mák bisztró, Zóna, Beszálló, Zuzu és Fáma - az összekötő kapocs Huszár Krisztián séf, aki holnaptól már másutt rakja össze a libamáj terrine-t kurkumás mandarinzselében.

Kedves Vendégeink! A mai naptól egy új Fáma vár titeket Horváth Ákos séf irányítása mellett, aki korábban az Arany Kaviár és a Márga éttermekben szerzett tapasztalatot, illetve az elmúlt hónapokban a Fámában bizonyította rátermettségét. Továbbra is azonos színvonallal várunk benneteket, és köszönjük minden eddigi vendégünknek a támogatást! A jövőbeli tervekről pedig ígérjük, mindenkit időben tájékoztatni fogunk. Továbbra is veletek vagyunk.

Ez az a közlemény, ami a Fáma étterem Facebook-oldalán jelent meg, és amiből az lehet leszűrni, hogy az eddigi séf Huszár Krisztián már nem működteti tovább a létesítményt, de maga a hely nem zár be. A hvg.hu ezzel szemben azt írja, hogy a két éven át az Attila úton működő fine dining étterem bezár, a tulajdonosok új utat keresnek és újranyitnak. Az étterem munkatársai, teszi hozzá a cikk, csütörtökön kapták meg a felmondásukat.

A lap egy másik közleményre hivatkozik, ami szerint Huszár Krisztián és stábja új utakat keres, és más irányba próbál tájékozódni, jelentsen ez bármit is. Huszárék a hvg.hu szerint azt is megjelentette, hogy

Sajnáljuk, de úgy tűnik, Magyarországon egyelőre nem működik ez az étteremkoncepció.

A Fáma a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán 91 pontot kapott a zsűritől, és ezzel a hatodik helyen végzett (a legjobb hazai étterem a Costes lett). A 90 pont fölötti eredmény egyébként a Dining Guide pontozása alapján azt jelzi, hogy ezek az éttermek már európai viszonylatban is megállják a helyüket, bár a tesztelést segítő Enrico Cerea szerint azért még van hova fejlődniük. A gálán a Fáma Az Év Legígéretesebb Konyhája Díjat is elnyerte, így elég fura, hogy nem egészen másfél évvel a nyitást követően Huszár már be is zárja(?) az éttermet.

Huszárt a Mák óta tartják számon foodie-körökben, azt 2012-ben hagyta ott, majd kisebb kitérők után jött a Zóna, majd a Fáma, menet közben meg a Zuzu és a Beszálló Food Bar, amiről az Indexnek tavaly áprilisban azt nyilatkozta, hogy kocsmának szánták, és a tét is kisebb volt:

Az csak egy beesett szerelemgyerek, nem is volt tervben, csak annyit késett a Fáma nyitása, hogy közben a Beszállót is megcsináltuk.

Ázsiai vonalú, de saját ízlését tükröző étteremnek szánta az új helyet, az alapanyagok között a friss kurkumát, a friss galangált, a thai mandarint és a fiatal gyömbért emlegette, amit az európai konyhával összehozva alakította ki az étlapot. A Beszállóban, mesélte, azt tanulta meg, hogy nagyjából két elvárás van a vendégek részéről:

Kurva jó legyél és kurva olcsó.

A Fáma, írtuk a nyitáskor, nem egy klasszikus értelemben vett fine dining hely, hanem egy napról napra változó, izgalmas étterem, erős ázsiai beütéssel.

Huszár idén márciusban már bezárt egy helyet, a Beszállót, ami a frekventált helyszín ellenére sem vált be maradéktalanul igaz, ehhez az is hozzátartozik, hogy az alapanyagok drágulása miatt áremelésre kényszerültek, ami nem tett jót a forgalomnak, ráadásul a Madách téren a négyzetmétert aranyárban mérik. Februárban még úgy volt, hogy a Beszálló valahol újranyit, de ez egyelőre várat magára, ha minden igaz, a Zuzuban még ő a séf.  • Vennék
  • Hírek