Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMEgy atlantai gyorsétteremben kísérleti jelleggel bevezetik a Beyond Meat növényi alapú műhúsát felhasználó vega menüt, jelentette be a KFC tulajdonosa, a Yum Brands Inc, ami nem titkolt céllal az országos bevezetés tesztjének szánja az atlantai próbálkozást.
A rántott csirkéről ismert KFC 6, illetve 12 darabos nuggets, illetve filézett csirkeszárny formájában tervezi bevezetni a növényi alapú húsételeket.
A Yum, vagyis a KFC már a sokadik gyorsétteremlánc, ami együttműködésre lép a többek között Leonardo DiCaprióhoz is köthető Beyond Meattel – korábban olyan gyorsétterem-óriások jelezték, hogy nyitottak a műhúsra, mint a Subway, a Burger King (és az anyacége), a Donkin' Donuts anyacége, illetve az itthon kevésbé ismert Del Taco és a Carl's Jr.
Az elmúlt fél évben akkora lett a kereslet az álhúsos termékek iránt, hogy a cégek nem bírják tartani a lépést a kereslettel. A Beyond Meat húspogácsájából készült hamburger egyébként már Magyarországon is elérhető.
Az álhúsok térhódításáról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.
(Reuters)