Ödön
2 °C
11 °C

A Kitchen Budapest a londoni Royal College of Art-on

2008.05.20. 15:46
A Kitchen Budapest szakmai vezetőjét előadása után visszahívták Londonba.

A londoni Royal College előadótermében mutatta be a Kitchen Budapest projektet Somlai-Fischer Szabolcs építész, programvezető.

Az építész a Kitchen Budapest projektjein keresztül ismertette az innovatív dizájnlaboratórium munkamódszereit, a nem hierarchikus kommunikációs rendszereket, amelyeket rendszerbe foglalt vetítéssel mutatott be.

Somlai-Fischer előadása a Royal College of Art kurátorszakával együttműködésben jött létre. Az előadást Steierhoffer Eszter, a kurátorszak mesterképzésén résztvevő művészettörténész szervezte és moderálta. A kortárs művészetek kurátortanszéke 1992 óta működik Londonban.

Somlai-Fischer Szabolcs előadása nyomán július elején visszahívták Londonba, az építészeti fesztiválra, ahol a közönséget bevonva ismerteti majd a Kitchen Budapest projektet.

A 32 éves építész a Kitchen Budapest szakmai vezetője. Több európai egyetemen tanít. Az aether architecture színeiben interaktív installációkat állít ki szerte a világon. Az ő nevéhez köthető a többi között a 2006-os Velencei Építészeti Biennále Reorient című kiállítása, amely a budapesti kínai piac különböző játékaiból, tárgyaiból összeállított tárlat volt.

A Kitchen Budapest saját meghatározása szerint egy városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó multifunkcionális hely, ahol fiatal kutatók számára teret és eszközt adnak a szabad gondolkodásra, s a kreatív csapatmunkára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?