Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megjelent Szaddám 'blogja'

2006.07.28. 12:03
Mindenki blogot ír, miért éppen az ex-diktátor ne tenné? A vicces publikációiról ismert National Lampoonnál megjelent Szaddám Huszein képzeletbeli netes naplója. Szerzői szerint az éppen mesterségesen táplált vádlott szereti a franciákat, de utálja Paris Hiltont és az eBay-t.

A "The Saddam dump" (A Szaddám szemétláda) című kötet úgy íródott, mintha a jelenleg Irakban népirtás vádjával bíróság előtt álló volt iraki diktátor börtönben született blogja lenne.

Börtönnapló


A könyv címlapja

A National Lampoon kiadó vezető munkatársai által írt könyv szerzői, Scott Rubin és ModMan a könyvet bemutató sajtótájékoztatón úgy nyilatkoztak, azért született meg a blogkönyv, mert Szaddám személyisége kiált a paródiáért.

A 179 oldalas műből kiderült, hogy az ex-diktátor nagy gondot fordít a tisztálkodásra, az elegáns öltözködésre, a biológiai fegyverekre, a terepjárókra és a palesztinokra, szereti a franciákat az ágyban, viszont utálja Paris Hiltont és az eBay internetes portálon forgalmazott hamisított antikvitásokat.

A kötet megjelenésére hatalmas plakátok hívják fel a figyelmet a híres Los Angeles-i Sunset Boulevard épületein, amelyekről Szaddám hasonmása mosolyog az autósokra. A könyv néhány postja olvasható a kiadó által létrehozott saddamdump.blogspot.com oldalon.