Újabb szexbotrány egy amerikai rádióban

2004.03.21. 22:31
Egy pornószínésznővel készített interjút adtak le a Clear Channel egyik rádiójában, de a reklám alatt elfelejtették lekeverni a hangot. A műsort a vizsgálat idejére megszűntették.
A múlt hónapban Howard Stern, a szabadszájúsága miatt hírhedt rádiós műsorát vette le programjáról a "zéró tolerancia jegyében" a Clear Channel amerikai rádiócsatorna, most valószínűleg újabb műsorától kell megválnia. Az ok ugyanaz: a műsorkészítők átlépték az illendőség határát - írja a BBC.

Eric Von Haessler és Larry Wachs egy Devinn Lane pornószínésznővel készített interjút játszottak le műsorukban. A műsorvezetők nem titkolt célja az volt, hogy az amerikai médiában az illetlenség ellen meghirdetett hatósági és tulajdonosi hadjáratot kigúnyolják.

A baj akkor következett be, amikor elkezdődött egy reklám, és ők elfelejtették lekeverni Lane már éppen szexuális aktusokat taglaló beszélgetését. A WKLS-FM adó tulajdonosa, a Clear Channel a vizsgálat lezárásáig betiltotta a két rádiós műsorát.

Haessler és Wachs nem kevés büntetésre számíthatnak, miután a hasonló botrányba keveredő Sternt kirúgták, egy Bubba the Love Sponge nevű lemezlovasnak pedig rekordösszegű, 755 000 dolláros (körülbelül százötvenmillió forint) bírságot kellett fizetnie.

"A Clear Channel ma meghúzott egy vonalat, hogy megvédje hallgatóit az illetlen tartalomtól." - nyilatkozta még a Stern-botrány idején a több rádióadót összefogó cég elnöke, John Hogan.

A "zéró tolerancia" elvét azután hirdették meg hatósági nyomásra az amerikai műsorsugárzók, hogy Janet Jackson popénekes, a Super Bowl amerikaifutball-döntő félidei szünetében váratlanul felfedte kebleit.