Baló otthagyta a Szólás szabadságát

2009.02.09. 15:00 Módosítva: 2009.02.09. 15:36
A Népszabadság három hete még arról írt, hogy az új tévéelnök mellett kap majd fontos pozíciót az elnöki székért szintén versenybe szálló Baló. Most nem lehet tudni, mit fog csinálni, de az MTV-ben marad.

A Népszabadság három hete még arról írt, hogy az új tévéelnök mellett kap majd fontos pozíciót az elnöki székért szintén versenybe szálló Baló. Most nem lehet tudni, mit fog csinálni, de az MTV-ben marad.

"Engedelmükkel még annyi időre szükségem van, hogy elmondjam, hogy a magam részéről kezdeményeztem, hogy mostantól más műsorkészítési kihívásokat kereshessek magamnak. Ezért jövő héttől Krizsó Szilvia vezeti ezt a műsort, és hadd reméljem, hogy támogatni fogják őt. Köszönöm, viszontlátásra" – mondta Baló György a Szólás szabadsága elköszönőjében február 8-án este az m1-en.

A Népszabadság már január közepén megszellőztette, hogy Baló György ott fogja hagyni a Magyar Televízió heti közéleti magazinjának műsorvezetői székét, a napilap szerint mindez része a tévéelnöki háttéralkunak. Akkor még úgy volt, hogy Sztaricskai Tamást, a Vodafone volt kommunikációs vezetője, az MSZP jelöltje lesz a tévéelnök az SZDSZ segítségével, cserébe a szabaddemokraták jelöltje, Szabó-Stein Imre lesz a műsorokért felelős alelnök és az alku szerint az elnöki székért szintén induló Baló Györgynek is fontos pozíciót szántak volna.

Sztaricskai azonban a civil kurátorokkal kiegészült, 35 fős nagykuratórium tagjaitól nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást, így az elnökjelölés negyedszerre is eredménytelenül zárult, és az alkuból sem lett semmi. (AZ új, ötödszörre kiírt pályázatra március 5-ig lehet jelentkezni).

Baló György ennek ellenére otthagyta a Szólás szabadságát, de kérdésünkre azt nyilatkozta, hogy ennek semmi köze nincs a tévéelnöki pályázathoz. Baló az Indexnek jövőbeli terveiről csak annyit mondott, hogy az MTV-n belül keresne magának új kihívásokat. Emellett olyan nemzetközi projektekkel fog foglalkozni, mint például az Input címmel megrendezett köztelevíziós világmustra.