Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kirúgták a Mokka főszerkesztőjét

2009.05.28. 12:12 Módosítva: 2009-05-28 14:44:00
Hivatalosan az Aktív megszűnése miatti átszervezések következményeként bocsátották el Szörényi Pétert, de úgy tudjuk, hogy túl sok botrány volt a Mokka körül. A Tv2 az Aktív legalább egy tucat munkatársától vált meg, viszont szeptembertől újraindítják a Magellánt.

Amióta márciusban átkerült az Aktív a délutáni műsorrendbe, zuhan a nézettség, valószínűleg ezért döntött úgy a TV2, hogy leveszi a műsorról. Az AGB Nielsen múlt heti adatai szerint egyébként nem áll olyan rosszul a műsor, a hétköznaponként átlagosan 21,9 százalékos közönségarányt ért el a 18-49 évesek körében, míg az RTL Klubon vele szembe küldött Vacsoracsata 23,2 százalékot teljesített. Mindez nem túl nagy különbség, de a Vacsoracsata ismétlésekkel nyer a mindennap új adással jelentkező, teljes szerkesztőséget, több stábot igénylő Aktívval szemben.

A műsor megszűnéséhez tehát az is hozzájárult, hogy előállítása a délutáni műsorsávhoz képest indokolatlanul drága volt. Annyi biztos, hogy Aktív utoljára június 12-én lesz látható. Úgy tudjuk emellett, hogy túl sok ember dolgozott az Aktívnál és költségmegtakarítás miatt váltak meg sok munkatársától.

Megmarad azonban az Aktív Extra, ami a csatorna június 15-étől induló nyári műsorrendjében bővített kiadással kétszer is jelentkezik majd esténként Czippán Anettel. Az Aktívot Váczi Gergővel váltásban vezető Somogyi Zoltán képernyőn való szerepléséről a későbbiekben dönt a TV2 vezetősége. Váczi Gergő már kapott új feladatot, ősztől a visszatérő Magellánt fogja vezetni.

A nyolc éve indult Aktív megszűnése többek között érinti az aktuális műsorok szerkesztőségét, így több Aktív szerkesztő és Szörényi Péter, a Mokka főszerkesztője is távozik a csatornától. Az Index információi szerint azért őt menesztették a négy, interaktívnál dolgozó főszerkesztő közül (Hadas Kriszta az aktuális műsorokért felel, emellett a Naplónak, a Mokkának és az Aktívnak is külön főszerkesztője volt), mert ezzel a műsorral volt a legtöbb gond. Úgy tudjuk, hogy a főszerkesztő menesztésében közrejátszott az is, hogy a tegnapi Mokkában Réz András filmesztéta azt mondta, hogy a Joshi Bharatban látható verekedéseket előre megrendezi a csatorna. A folyosói pletykák szerint túl sok baj volt a műsorral, a házon belül sokaknak nem tetszett, hogy a Mokka a szélsőjobb prominens tagjait is behívja a műsorba, és nem tett jót a reggeli műsor presztízsének az sem, hogy Demcsák Zsuzsa megszólalásai és felkészületlensége rendre botrányt kavartak.

Azért Szörényi Péternek érdemei is vannak: ő hozta fel a nézettségi versenyben a Mokkát, ami sok éven át nem tudta megverni, sőt megközelíteni sem az RTL Klub Reggelijét.

A jövőben az aktuális műsorok vezető szerkesztője, Hadas Krisztina felügyeli a Mokka szerkesztőségének munkáját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?