Nem lesz vasárnapi Népszabadság

2009.07.29. 11:37 Módosítva: 2009.07.29. 11:38
Nyár elején még azt mondták, hogy csak őszog halasztják a vasárnapi lapszám kiadását, de most hivatalosan is beismerték, hogy nem lesz vasárnapi Népszabadság.

A Ringier Kiadó Kft., mint a Népszabadság Zrt. kétharmados tulajdonosa, eláll attól a szándékától, hogy ősztől elindítsa a Népszabadság vasárnapi kiadását - értesült a Napi. Úgy tudjuk, a kiadvány sorsáról már napokkal ezelőtt döntöttek, de hivatalos közleményt erről még nem adtak ki.

A kiadó elsősorban a piaci helyzet miatt lép vissza a kiadvány megjelentetésétől, mert a tesztek és a felmérések nem igazolták vissza a gazdaságos működéshez szükséges példányszámot. Azt azonban még nem tudni, hogy a kiadó végleg letett-e a vasárnapi lap alapításáról. Úgy tudjuk, emiatt még az sem dőlt el, hogy mi lesz az el sem indított újság munkatársaival, akik hónapok óta tervezték a lap külalakját, nevét és az új termék koncepcióját.

A Népszabadság vasárnapi kiadását évekkel ezelőtt kezdte el tervezni a kiadó, de csak tavaly novemberben vált véglegessé, hogy a lapot valóban szándékában áll elindítani.Ekkor igazolt át Martin József Péter, a Figyelő akkori főszerkesztője a Ringier kötelékébe, elvállalva az induló lap szerkesztőségének vezetését. A szerkesztőséget első körben - a főszerkesztő mellett - három főállású munkatárssal töltötték fel. A kiadó idén májusban még kitartott a vasárnapi kiadás mellett, sőt a Népszabadságban erős növekedési potenciált látott, persze azzal az opcióval, hogy a gazdasági helyzetre való tekintettel költségcsökkentést kell végrehajtani a fő lapban.