Judit
3 °C
7 °C

Döglődik a férfilappiac, megszűnik az FHM

2009.11.11. 08:51 Módosítva: 2009-11-11 10:31:01
A Sanoma szerint a férfilapok piaca évek óta döglődik, ideje abbahagyni. Az FHM nem is állt rosszul a CKM-mel és a Playboyjal folytatott versenyben.

A decemberi lesz az FHM magyar kiadásának utolsó száma, jelentette be a férfimagazint megjelentető kiadó. A fiatal férfiaknak szóló és leginkább női mellekről, sportkocsikról és veszélyes foglalkozásokról író lapot kiadó Hearst Sanoma Budapest Kiadói Kft. szerint a licencbeadó Bauer Mediával közösen döntöttek úgy, hogy hogy a lap "ebben a kiadói összetételben" többé nem jelenik meg. (A Heart Sanoma a Nők Lapját, a Story Magazint és a Cosmopolitant is kiadó Sanoma és a Hearst Magazines International közös tulajdona.)

A Sanoma szerint a férfimagazinok már évek óta csak küszködnek itthon és külföldön is, és a kiadó vizsgálatai szerint az elkövetkező években sem várható nagyobb olvasói érdeklődés és a hirdetői kedv élénkülése. Az FHM először 1985-ben jelent For Him Magazine néven, 1994-ben, rövidítették a nevét FHM-re. A férfiaknak szóló divat-, életmód és csöcsmagazin 2000-ben jelent meg a magyar piacon.

A Magyar Terjesztés Ellenőrzési Szövetség legfrissebb, 2009 harmadik negyedévére vonatkozó adatai szerint átlagosan 21 ezer darabot adtak el az FHM-ből, ezt a példányszámot viszonylag stabilan tartani is tudta a lap, hiszen az idei év első félévében is 21 ezer darabot vettek belőle, míg a tavalyi év utolsó hat hónapjában 23 ezer példány kelt el.

Az FHM a konkurenciához képest sem volt nagyon lemaradva, hiszen a CKM-ből is körülbelül 21 ezer darab fogyott lapszámonként az elmúlt hónapokban, míg a piacvezető Playboyt a legfrissebb adatok szerint 25 ezer példányban adják el hónapról hónapra. Ráadásul a Playboy tavaly még 31 ezer eladott példánnyal büszkélkedhetett, a CKM-ből pedig 27 ezret értékesítettek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?