Judit
2 °C
7 °C

A Sláger Rádió még mindig próbálkozik

2009.11.18. 13:50 Módosítva: 2009-11-18 15:09:20
A Roxyval, a Pont FM-mel és a Rádió1-hálózattal is tárgyal még a Sláger Rádió, így nem lehet tudni, hogy hova költözik Bochkor Gábor és Boros Lajos. A frekvenciavásárlásra az ORTT-nek is rá kell bólintania, így biztos, hogy egy időre elhallgat a Sláger.

Teljesen bizonytalan még a Sláger Rádió sorsa, de az látszik, a cég vezetői elszántak, maradni akarnak a magyar piacon. A Blikk már azt írta, hogy a temetésből újjászületés lett, és idézik Boros Lajost, aki szerint nem lesz könnyes búcsú, hiszen csak elköltöznek.

A Blikk információi szerint használaton kívüli fővárosi frekvenciát vásárolt meg a Sláger, amely Budapesten és hatvan kilométeres vonzáskörzetében fogható. Az ORTT tájékoztatása szerint azonban nem vehetett használaton kívüli frekvenciát a Sláger, mert nincs ilyen.

Az egyetlen szabad, 92,9 MHz-es tartományban fogható fővárosi frekvencia pályáztatására még most készül az ORTT, a többi mind foglalt, és használják is a sugárzási engedély tulajdonosai.

A Népszabadság információi szerint a Roxy Rádióval fog megegyezni a Sláger, annak ellenére, hogy a múlt héten a Roxy vezetői tagadták, hogy eladnák a frekvenciát. Sőt azt állították: nem is tárgyaltak az üzletről. A Rádió1 hálózatával is hírbe hozták pár napja a Slágert, de az Index információi szerint a főváros mellett a több vidéki nagyvárosban is jelen lévő adó túl magas árat mondott. Szóba jött még a pont FM is, a Világgazdaság szerint például a nemrégiben még a Rise FM-nek otthont adó, de aztán némi vita után a Rónai Egonhoz köthető céghez visszakerülő frekvencia lesz a befutó.

Az Index úgy tudja, a Blikkben már tényként kezelt frekvenciavásárlás még nem történt meg, tartanak a tárgyalások mindhárom rádióval. A Sláger ugyanis eddig azzal küzdött, hogy minden eladó csak a piaci árnál drágábban mondott volna le a frekvenciáról. Most viszont a párhuzamos tárgyalások elhúzódása miatt kicsit lejjebb tudják nyomni az árakat.

A Pont FM ajánlata a legkedvezőbb információink szerint, mégsem valószínű, hogy velük állapodna meg végül a Sláger, mivel a frekvenciahasznála jogáért még mindig peerskedik Rónai Egon cége a rádiót felvásárló, majd azt visszaadó Rise FM-mel, Így jelenleg a Roxy tűnik a legesélyesebb befutónak, de még nem lehet tudni, végül is hova költözik a Sláger. Éppen ezért ma éjfélkor várhatóan eltűnik Boros és Bochkor az éterből, hiszen az új frekvencia megvásárlása után az ORTT-nek is rá kell bólintania a műsorstruktúra-váltásra és a névváltoztatásra. Így ha csak nem kockáztat nagyobb bírságot, a Sláger leghamarabb december elején folytathatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?